Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Λαμία παρουσία των υποψηφίων Βουλευτών και στελεχών του Κινήματος από την Ευρυτανία

 Στη Λαμία βρέθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου πραγματοποίησε την προγραμματισμένη προεκλογική ανοικτή πολιτική συγκέντρωσή του. 
Με αναφορά στον προπηλακισμό κατά του Πέτρου Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντας το περιστατικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η Βουλή δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού και του φασισμού»

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας τόνισε «Εάν αφήσουμε να εγγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα αυτό που καταγράφεται ως τώρα, τότε η χώρα οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. Τώρα ο κατακερματισμός, η επιστροφή σε πολιτικό τοπίο που θυμίζει δεκαετία του ‘50 και του ‘60 κινδυνεύει να παρασύρει σε πιο βαθιά κρίση την κοινωνία και να οδηγηθούμε σε αθεράπευτες καταστάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «αυτό δεν είναι κινδυνολογία ή εκβιασμός όπως βιάζονται να πουν μερικοί, είναι η ειλικρινής περιγραφή της κατάστασης».
Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για το δίλημμα που θέτει για αυτοδυναμία ή «ξανά εκλογές», προσθέτοντας ότι αυτό θα σημάνει τη διάλυση της οικονομίας. Επιπλέον άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον «φίλο» του Φώτη Κουβέλη που σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ίδια πρόταση με τον κ. Σαμαρά για επανάληψη εκλογών, σε συνέντευξη του.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης σε αντίθεση τόσο με τη ΝΔ όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα. Είπε δε ότι τα κόμματα της αριστεράς δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους λόγω αγεφύρωτων διαφορών, κάτι που, όπως επεσήμανε, φάνηκε και από την απόρριψη της πρότασης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις μονοεδρικές έδρες εκ μέρους των υπόλοιπων κομμάτων της αριστεράς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πρωτιά του Κινήματος στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος απ’ ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία και σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να βγει από το μνημόνιο «το αργότερο σε τρία χρόνια», μέσω συνεχούς διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ «καθ’ οδόν» προς αυτή την έξοδο, μπορούν να υπάρχουν ελαφρύνσεις. Τέλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το στοίχημα στις εκλογές κρίνεται στη σχέση με τους δικούς μας ανθρώπους».
Στην ομιλία του κ. Βενιζέλου παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία κ.κ. Λάμπρος Τσιτσάνης και Γιάννης Σταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς, η Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Βέττα Καρφή, οι Δ.Σ. Καρπενησίου Κώστας Καρβέλης και Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων Βαγγέλης Κατσιφός.