Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ


Ναι στην συνένωση των Δήμων Απεραντίων – Ασπροποτάμου
Εκλεγμένων εκπροσώπων, εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων από την περιοχή των Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου Ν. Ευρυτανίας.
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινωνίας Απεραντίων και Ασπροποτάμου Ν. Ευρυτανίας λαμβάνοντας υπόψη:
a. Τα καθολικά αιτήματα των κατοίκων της περιοχής μας.
Β. Tις ομόφωνες αποφάσεις που έλαβαν τα Δημοτικά μας Συμβούλια και οι διοικήσεις όλων των λοιπών φορέων και Συλλόγων του τόπους μας.
Πραγματοποιήσαμε σήμερα Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, μια πρώτη κοινή σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του αγώνα μας προκειμένου να πείσουμε την κεντρική εξουσία για την ορθότητα των απόψεών μας και τη δημιουργία ενός νέου Δήμου που θα συμπίπτει με τα όρια των ήδη υφισταμένων δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Μετά από εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων – προτάσεων αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η δικαίωση και ευόδωση μιας αρκούντως τεκμηριωμένης και απόλυτα δικαιολογημένης ομόφωνης απόφασης της τοπικής κοινωνίας.
2. Καλούμε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους και παράγοντες της ευρυτανικής κοινωνίας (Βουλευτή, Νομάρχη, ΤΕΔΚ, Νομαρχιακές Επιτροπές Κομμάτων κλπ) να λάβουν σοβαρά υπόψη την εύλογη απαίτηση της Τοπικής μας Κοινωνίας και να πάρουν θέση με σαφήνεια και απόλυτη τεκμηρίωση.
3. Αξιώνουμε από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να λάβει σοβαρά υπόψη τις αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες και προοπτικές του ευρυτανικού χώρου και ειδικότερα της ΒΔ Ευρυτανίας, την ομοιογένεια του πληθυσμού της εν λόγω περιοχής, τις ανάγκες, τα κοινά βιώματα τις ταυτόσημες πολιτιστικές και ιστορικές καταβολές των υφιστάμενων δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου και να αποφασίσει το αυτονόητο: τη συνένωση τους. Διευκρινίζουμε ότι η συνένωση των δύο δήμων περιλαμβανόταν και στην πρόταση του ΙΤΑ. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση από πληθυσμιακής απόψεως (με βάση τα απογραφικά στοιχεία ή του αναφερόμενο ως πραγματικό πληθυσμό) υπερπληρώντας τα ελάχιστα πληθυσμιακά κριτήρια όπως αυτά προσδιορίστηκαν από πλευράς Υπουργείου.
4. Αξιώνουμε να ενεργοποιηθεί και στην περίπτωση της Ευρυτανίας η ίδια ευαισθησία που ενεργοποιήθηκε ήδη σε άλλες περιοχές της χώρας (νησιωτικές, ορεινές και όχι μόνο).
5. Προβαίνουμε στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής την οποία εξουσιοδοτούμε να συγκεκριμενοποιήσει και να προγραμματίσει την περαιτέρω πορεία του διεκδικητικού μας αγώνα.
Δημήτρης τάτσης – Δήμαρχος Απεραντίων
Χρήστος Τριαντάφυλλος Δήμαρχος Απεραντίων
Χρήστος Αρβανίτης Νομαρχιακός Σύμβουλος
Κώστας Καρδαμπίκης Αρχηγός Μειοψηφίας Δημ. Σύμβουλος
Χρ. Δημητρόπουλος Αρχηγός Μειοψηφίας Δημ. Σύμβουλος
Θωμάς Τσιαμάκης Πρ. Συλλόγου Απεραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι»