Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Χαρά και προβληματισμός για το Τμήμα Δασοπονίας στα πλαίσια της φετινής ορκωμοσίας


Την Τετάρτη 2 Ιουνίου το πρωί σε αίθουσα του ΤΕΙ Δασοπονίας στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε η τελετή καθομολόγησης 51 φοιτητών οι οποίοι αποφοίτησαν από το ΤΕΙ και η απονομή πτυχίων και βραβείων. Ακολούθησε η καθιερωμένη παραλαβή των διπλωμάτων από τους απόφοιτους, οι οποίοι υπέγραψαν και στο βιβλίο αποφοίτων της σχολής. Την εκδήλωση παρακολούθησε όλος ο φοιτητόκοσμος, γονείς, καθηγητές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Χαιρετισμό και ευχές για καλή σταδιοδρομία έκαναν από μικροφώνου, ο προϊστάμενος του ΤΕΙ Λαμίας κ. Μερτζάνης Αριστείδης, ο γενικός γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Θεοδωρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Καρβέλης, οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους στους αποφοίτους επισημαίνοντας τα εφόδια και το κλειδί που αποκτούν αποφοιτώντας από το Τμήμα καθώς και τα εύσημα και στους γονείς των αποφοίτων που με θυσίες κατάφεραν να καμαρώσουν ως απόφοιτους τα παιδιά τους. Στην ομιλία του ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε ο Δήμος για να παραμείνει το τμήμα αυτό στο Καρπενήσι καθώς και να αναβαθμιστεί στα πλαίσια του σχεδίου Καλλικράτη, Ο Αντιδήμαρχος συγκεκριμένα ανέφερε: "Θα παλέψουμε μαζί με την γραμματεία του τμήματος αλλά και με τους φορείς του αυριανού Δήμου, που πραγματικά θα είναι πιο ισχυρός να μας δοθεί η ευκαιρία αυτό το τμήμα να αναβαθμιστεί, να συμπληρωθεί, να είναι ανεξάρτητο τμήμα και να μην είναι παράρτημα στο τμήμα Λαμίας όπως είναι σήμερα" .
Ακόμα στην τελετή καθομολόγησης παραβρέθηκαν οι υποδιευθυντές της αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας κ.κ.. Γιάννης Κατσαρός και Νίκος Πολύζος, ο Διευθυντής Δασών κ. Καραγιώργος, ο Γιατρός Δημήτρης Καρατσίκης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Πολλοί ήταν οι συμφοιτητές των αποφοίτων που παρακολούθησαν την ορκωμοσία των φίλων τους και τους καταχειροκρότησαν, όταν ανέβηκαν στο βήμα ένας-ένας για να παραλάβουν το πτυχίο, ευχόμενοι με την σειρά τους, να μην αργήσει η μέρα που θα πάρουν και τα δικά τους πτυχία. Οι περήφανοι γονείς των αποφοίτων δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά και την εμφανή συγκίνηση τους, καθώς παρακολουθούσαν τα παιδία τους να αμείβονται για τους κόπους τους. Στα μάτια τους διακρίνονταν τα όνειρα που είχαν για τα παιδιά τους να κάνουν μια καλύτερη ζωή από εκείνους και να πετύχουν στον επαγγελματικό τομέα αλλά και στη ζωή τους γενικότερα. Τα παιδιά παίρνοντας στα χέρια τους το πτυχίο έβγαιναν από την αίθουσα με την πεποίθηση ότι κάτι έχει αλλάξει, κάτι πολύ σημαντικό για τη μετέπειτα εξέλιξη τους. Μετά την αποφοίτηση των 51 σπουδαστών, ο αριθμός αυτών που παραμένουν μειώνεται σημαντικά καθώς η εισαγωγή των νέων φοιτητών τα τελευταία χρόνια έχει καθοδική πορεία. Επ΄ αυτού θα πρέπει να υπάρξει άμεση δραστηριοποίηση του Βουλευτή, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των φορέων του Δήμου, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει όχι μόνο με την βοήθεια των ανώτερων αρχών αλλά και με αυτή της τοπικής αγοράς ή με την ίδρυση νέων ανεξάρτητων τμημάτων. Η εφημερίδα μας συγχαίρει όλους τους φοιτητές που αποφοίτησαν και συμμετείχαν στην τελετή ορκωμοσίας του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Λαμίας, Παραρτήματος Καρπενησίου και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους.