Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ του Γιάννη Σταμάτη


Γιατί «άδειασε» την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ο Δήμαρχος Δομνίστας

Δεν δέχτηκε τελικά να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Γιάννης Σταμάτης, παρά την πρόταση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, Ευρυτανίας, με ψήφους 6-3, που κατατέθηκε και έγινε εν μέρει αποδεκτή από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων να είναι αυτός που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος στον διευρυμένο πλέον Δήμο Καρπενησίου.
Ο Γιάννης Σταμάτης, με επιστολή στις 12 Ιουλίου στην Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας, γνωστοποίησε την «παραίτησή» του από την θέση του υποψηφίου Δημάρχου, επικαλούμενος σοβαρούς προσωπικούς, οικογενειακούς λόγους.
Η εξέλιξη αυτή είναι γεγονός ότι αλλάζει κατά πολύ το όλο τοπίο για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην ευρυτανική πρωτεύουσα. Γιατί όμως ο Γιάννης Σταμάτης «άδειασε» κυριολεκτικά την Νομαρχιακή Επιτροπή; Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση;
Κορυφαία στελέχη του Κινήματος στο Νομό, λένε ότι η κίνηση του Γιάννη Σταμάτη ήταν τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, γιατί ο Δήμαρχος Δομνίστας με την παραίτησή του αυτή, γνώρισε την πρώτη ουσιαστικά πολιτική του ήττα στην πολύχρονη παρουσία του στην Τ.Α, καθότι στις μέχρι τώρα «αναμετρήσεις» έβγαινε Δήμαρχος χωρίς αντίπαλο.
Βέβαια αρκετοί είναι και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο κ. Σταμάτης έκανε πίσω, φοβούμενος ότι δεν θα τα κατάφερνε στο τεστ «κοπώσεως» στο οποίο θα τον υπέβαλλαν και έτσι προτίμησε να μην μπει σε αυτή την «μάχη».
Άσχημη ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η στάση του Δημάρχου Δομνίστας, με τα όσα είπε στην ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ «Εάν πιστεύει ο κόσμος ότι μπορώ να προσφέρω (ως υποψήφιος Δήμαρχος Καρ/σίου) τότε θα είμαι ο τελευταίος που θα το αρνηθώ». Δυστυχώς ο κ. Σταμάτης, άλλα δήλωνε στην εφημερίδα το Σάββατο 10 Ιουλίου που παραχώρησε την συνέντευξη και άλλα έπραξε την Δευτέρα το μεσημέρι. Τι μεσολάβησε λοιπόν αυτές τις δυο μέρες και ο Γιάννης Σταμάτης έκανε πίσω; Μήπως έλαβε κάποιο μήνυμα από τον κόσμο, ότι δεν μπορεί να προσφέρει από αυτό το μετερίζι και παραιτήθηκε ή μήπως κατάλαβε ότι άλλο είναι ο κυρίαρχος λαός του ΠΑΣΟΚ και άλλο τα κομματικά όργανα.
Από την άλλη μεριά στη ΝΕ υπάρχει έντονος προβληματισμός για το «άδειασμα» του Σταμάτη. Το όλο σκηνικό φαίνεται πως στοίχησε πολύ και κυρίως σε εκείνους που έδωσαν «μάχη» να προταθεί ο Σταμάτης αντί του Καραμπά, ο οποίος είχε αυτοπροταθεί στις διαδικασίες που προηγήθηκαν, εν αντιθέσει με τον Δήμαρχο Δομνίστας που ετεροπροτάθηκε.

Πάντως παρά τα θρυλούμενα ότι η ΝΕ ΠΑΣΟΚ για το τόσο πολύ σημαντικό αυτό θέμα θα συνεδρίαζε προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος αλλά και οι αυτοδιοικητικοί που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία κίνηση, γεγονός που επιβεβαιώνει όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι στην ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας το τελευταίο διάστημα έχει χαθεί το τόπι.
Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι από την υπόθεση αυτή κάποιοι θα ωφεληθούν πολιτικά, με πρώτο εξ αυτών τον νυν Δήμαρχο Καρπενησίου Βασίλη Καραμπά που κράτησε σοβαρότατη στάση η οποία ήδη έχει εκτιμηθεί θετικά. Καλά πληροφορημένες πηγές όμως αναφέρουν ότι από την υπόθεση αυτή, πολιτικό όφελος έχει και άλλο πολιτικό πρόσωπο του Νομού μας, που εδώ και καιρό καλοβλέπει τον Δημαρχιακό θώκο περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να παρέμβει.
Τα γεγονότα τρέχουν και εμείς είμαστε εδώ να σας ενημερώνουμε, όπως αυτά καταγράφονται μέρα με την μέρα.