Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Εκδήλωση από το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Μ. Χωριού


Την περασμένη Κυριακή 8 Αυγούστου 2010, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού, με αφορμή τη Γενική ανακαίνιση και επανέκθεση στο χώρο του Μουσείου.
Οι υπεύθυνοι του Μουσείου προσέλαβαν ειδικό επιστημονικό προσωπικό για τη συντήρηση των εκθεμάτων και την ανακαίνιση του χώρου. Τα μέλη του ειδικού προσωπικού, Αρχιτέκτονας, Μουσειολόγος, Συντηρήτρια και Σκηνογράφος, θα επισκέπτονται μια φορά το χρόνο το Μουσείο, προκειμένου να επιβλέπουν και να προχωρούν σε τυχόν αλλαγές που μπορεί να χρειαστούν. Ο προϋπολογισμός της γενικής ανακαίνισης και της επανέκθεσης ανήλθε στις 200.000,00 ευρώ προσφορά του ζεύγους Καλλιάνη και της κ. Πουρνάρας.
Στην αίθουσα του Μουσείου, που είναι αφιερωμένη στον Δημήτριο Πουρνάρα Ι., έλαβε χώρα η εκδήλωση. Κεντρικός ομιλιτής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου κ. Φίλιππος Καλλιάνης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Συνταγές Μεγάλου Χωριού – Μαγειρέματα του χωριού μας», το οποίο εκδόθηκε από το Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή». Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τη Δημοσιογράφο και Οικογενειακή Σύμβουλο κ. Τριανταφύλλη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο Αντινομάρχης Ευρυτανίας κ. Άλκης Παπασπύρου, ο Δήμαρχος Ποταμιάς κ. Γιάννης Ίβρος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δημήτρης Χρυσικός, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Γιατρός Δημήτρης Καρατσίκης, ο πρόεδρος του Μουσείου «Έυρυτος» κ. Οικονόμου, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος και αρκετός κόσμος, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα.