Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ


* Η έλλειψη πάρκινγκ στο Καρπενήσι είναι ένας από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρυτανική πρωτεύουσα. Κύριοι αποδέκτες αυτού του προβλήματος, οι κάτοικοι της πόλης, οι επισκέπτες και ενίοτε οι καταστηματάρχες !!! Επί της Ζηνοπούλου και Αθαν. Καραπενησιώτη το πρόβλημα από την έλλειψη πάρκινγκ διαφαίνεται κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπου ντόπιοι και τουρίστες θέλοντας να διασκεδάσουν στα νυκτερινά κλαμπ, παρκάρουν και στις δυο πλευρές της Ζηνοπούλου, προκαλώντας προβλήματα στη διέλευση των υπολοίπων αυτοκινήτων. Το περασμένο Σάββατο βράδυ, 7 Αυγούστου ξημερώματα Κυριακής, ένας εκ των πολλών οδηγών που παρκάρουν στην αντίθετη πλευρά της Ζηνοπούλου, πάνω στο πεζοδρόμιο.!!!! στην προσπάθεια να ξεμπαρκάρει έπεσε πάνω σε βιτρίνα καταστήματος, προκαλώντας μεγάλη υλική ζημιά. Εκμεταλλευόμενος το προχωρημένο της ώρας και το γεγονός ότι κανείς δεν τον είδε, έφυγε αμέσως χωρίς να αφήσει κάποια στοιχεία και χωρίς να επιστρέψει την επόμενη για να βρει την ιδιοκτήτρια του καταστήματος για να την ενημερώσει για τη ζημιά που προκάλεσε. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, καλούνται οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα λύση. Ο Δήμος όπως έπραξε και επί της Αθ. Καρπενησιώτη ας τοποθετήσει και επί της Ζηνοπούλου ειδικά κολονάκια απαγόρευσης πάρκινγκ και η Αστυνομία ας αυξήσει τους ελέγχους προκειμένου να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να λυθεί η έστω να περιοριστεί αυτό το πρόβλημα.

* Ταφόπλακα μπαίνει στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο σε βάρος της εθνικής ασφάλειας και των ατομικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς για την έρμη την Ελλάδα, οι δράστες της παραβίασης τηλεφωνικών συνομιλιών θα παραμείνουν άγνωστοι ελέω παραγραφής, λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα του αδικήματος, ενώ δεν διαπιστώνονται πλημμέλειες και παραλείψεις στον τρόπο διεξαγωγής της ανάκρισης που να στοιχειοθετούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες κατά εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών και να δικαιολογούν την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο. Γιατί άραγε; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;

* Το Κερασοχώρι επισκέφτηκε στα τέλη Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεώργιο.
Ο Μακαριώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Βίνιανης Νίκο Γεωργίου και τους κατοίκους της περιοχής, και κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στην πρωτεύουσα του νέου Δήμου Αγράφων, απέδωσε φόρο τιμής στον ήρωα Κώστα Βελή ο ανδριάντας του οποίου δεσπόζει στην πλατεία του χωριού.
Ιστορική επίσκεψη με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο και τους ξωμάχους κατοίκους του.

* Δύσκολα θα υπάρξει 3ος υποψήφιος στον Δήμο Αγράφων, έλεγαν κάποιοι σε καφενείο της κεντρικής Ευρυτανίας προχτές το απόγευμα. Τίποτε δεν είναι δύσκολο αδέλφια και μη το δένετε κόμπο. Ο 3ος υποψήφιος είναι έτοιμος να κάνει την δική του ανακοίνωση υποψηφιότητας στις επόμενες μέρες ενώ σιγοψήνεται και 4ος που επιθυμεί το κόμμα του να κατέβει οπωσδήποτε. Μετά τον 15Αύγουστο τα νεότερα.

* Όσον αφορά τον Δήμο Καρπενησίου, εδώ το έργο θα έχει ακόμη κάμποσα επεισόδια μέχρι να τελειώσει. Εντός των ημερών και εδώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα Μπακογιάννη – εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου – και η επίσημη ανακοίνωση του προσώπου που θα είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ.
Ας μην αγωνιούν κάποιοι. Υποψήφιος θα είναι αυτός που θέλει ο λαός και φυσικά αυτόν που στηρίζει ο Θανάσης Τσούρας. Εντάξει είπε κάποιος κάτι;