Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δεν θα κλείσει η σήραγγα


Προς το παρόν λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας μέχρι να βρεθεί το κονδύλιο για να δημοπρατηθεί εκ νέου το έργο φύλαξης και λειτουργίας.


Δεν θα κλείσει τελικά η σήραγγα Τυμφρηστού, παρά τα θρυλούμενα της περασμένης εβδομάδας. Με παρέμβαση της Γενικής Γραμματέως της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Πόπης Γερακούδη και του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, δόθηκε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε και έτσι μέχρι να βρεθούν τα χρήματα και να δημοπρατηθεί εκ νέου η φύλαξη της σήραγγας, αυτή θα λειτουρεί κανονικά με προσωπικό ασφαλείας, αποτελούμενο από 4 άτομα. Για το λόγο αυτό, με απόφαση της κ. Γερακούδη, μετακινήθηκε από άλλα κλιμάκια της ΔΕΣΕ, προσωπικό που αποτελείται από 2 τεχνικούς και 2 εργάτες. Πιο συγκεκριμένα για την εύρυθμη λειτουργία της σήραγγας, έχουν μετακινηθεί στο Καρπενήσι, ο Ευστράτιος Ντόρμας, Μηχ. ΤΕΕ από το Κλιμάκιο της ΔΕΣΕ Χαλκίδας, ο Ιωάννης Μπαλατσούρας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Κλιμάκιο Λαμίας, ο Ευθύμιος Μπελούμπασης εργάτης από το κλιμάκιο Άμφισσας,, ο Παναγιώτης Κουτσούμπα από το κλιμάκιο Καρπενησίου και ο Κώστας Καρβέλης ως προϊστάμενος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας δήλωσε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι κινήσεις που πρέπει έτσι ώστε να εκταμιευτούν τα απαραίτητα για το σκοπό αυτό χρήματα για επαναπροκηρυχθεί το έργο και να ανατεθεί σε νέο εργολάβο.
Μάλιστα μας τόνισε ότι το όλο ζήτημα το παρακολουθεί από κοντά και σε επικοινωνία του με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, πήρε την διαβεβαίωση ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί πολύ σύντομα.
Να αναφερθεί ότι για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην σήραγγα του Τυμφρηστού, με αφορμή και το πρόσφατο πρόβλημα που ανέκυψε, εξέφρασαν με δελτίο Τύπου οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, ο Βουλευτής Γ. Μαρίνος και ο Δ.Σ. Καρπενησίου Νίκος Σερετάκης.
Η λύση που δόθηκε, είναι πρόσκαιρη και επ΄ αυτού θα πρέπει οι ιθύνοντες να προβούν πολύ σύντομα σε όλες τις κινήσεις, έτσι ώστε αυτό το θέμα να λυθεί οριστικά.