Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σύσκεψη για το Νοσοκομείο με πρωτοβουλία Μπακογιάννη


Ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Βουλευτή Ευρυτανίας, του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, του Διοικητή του Γιώργου Χαλιάσου, πρώην Διοικητών, Ιατρών και πολλών εκπροσώπων κοινωνικών φορέων του τόπου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο Καρπενησίου, για το μείζον θέμα που προέκυψε με το Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Στην πολύ αυτή σημαντική συνάντηση, των κορυφαίων παραγόντων του τόπου μας, τόσο ο Ηλίας Καρανίκας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χαλιάσος, τόνισαν με έμφαση ότι το Νοσοκομείο δεν πρόκειται ούτε να κλείσει, ούτε φυσικά και να υποβαθμιστεί.
Ο κ. Καρανίκας επανέλαβε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεσμεύτηκε, ότι θα επανέλθουν τα νοσοκομεία των άγονων και νησιωτικών περιοχών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, όπως το Νοσοκομείο Καρπενησίου, στο καθεστώς εφημεριών της Ζώνης Γ΄. Την διαβεβαίωσή του ότι το Νοσοκομείο δεν θα κλείσει αλλά και δεν θα υποβαθμιστεί εξέφρασε στους συμμετέχοντες στην σύσκεψη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χαλιάσος, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι το Νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως για χρόνια κάνει με σεβασμό και αγάπη προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Ευρυτανίας.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη αυτή, τόνισε για μια φορά ακόμη ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οφείλουν να μεριμνήσουν για την κατάλληλη στελέχωση του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και η επάρκεια του σε βασικά τμήματα.
Αν δεν δρομολογηθούν λύσεις για το ζήτημα αυτό και μάλιστα άμεσες, θα αντιδράσουμε δυναμικά ξεκαθάρισε ο κ. Μπακογιάννης.
Τέλος να αναφέρουμε ότι για το θέμα αυτό η Πανευρυτανική Ένωση με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, στις 27 Ιανουαρίου 2011, ζητούν την βελτίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας στην Ευρυτανία και την επαναφορά του Νοσοκομείου στο καθεστώς των εφημεριών της Γ΄ Ζώνης.
Το γεγονός ότι από τα τέλη Ιανουαρίου, η Παιδίατρος, που είχε αποσπαστεί, εντάχθηκε κανονικά στο σύστημα εφημεριών του Νοσοκομείου και αποτελεί τακτικό μέλος του μόνιμου προσωπικού του, καθώς και η δεδομένη αλλαγή του καθεστώτος των εφημεριών, θεωρούνται εξελίξεις θετικές, για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα που δικαιολογημένα απασχόλησε έντονα όλους μας.