Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΚΡΕΝΤΗ – ΜΥΡΙΚΗ 1-२ Αν έχεις τύχη, διαβαίνεις και από το … ΣΥΝΟΡΟ


Στο ποδόσφαιρο, δυστυχώς δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ούτε ο ικανότερος αλλά η ομάδα που έχει παίχτες που ξέρουν να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Κάτι τέτοιο συνέβη την περασμένη Κυριακή στο παγωμένο ΣΥΝΟΡΟ, όπου η γηπεδούχος Κρέντη υποδέχτηκε την Μυρίκη, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής. Το συγκρότημα του Χρήστου Καλαμπάκα, ανώτερο σε όλους τους τομείς, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε κατά διαστήματα και καλή μπάλα, όμως στο τέλος γνώρισε την ήττα από μια ομάδα που κατάφερε να κάνει γκολ τις 2 από τις 4 ευκαιρίες που δημιούργησε σε όλο τον αγώνα!!!
Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του τρίποντου, που κρατάει ζωντανή την Μυρίκη στην υπόθεση τετράδα, ο Κώστας Σταμούλης, που σημείωσε δυο υπέροχα τέρματα που σπάνια βλέπουμε στα ευρυτανικά γήπεδα. Πέρα όμως από την μεγάλη αυτή νίκη, η Μυρίκη, δεν έπεισε με την απόδοσή της και με 17 βαθμούς στο σακούλι της, μπορεί να στοχεύει στην τετράδα, ένα στόχος όμως που με ανάλογες εμφανίσεις δύσκολα θα επιτευχθεί.
Αντίθετα η Κρέντη παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους Π. Κόκκοτο, Β. Κωστόπουλο, Καστάνη και έχοντας τραυματία τον Γ. Περούλα που μπήκε αλλαγή στο β΄ ημίχρονο και τον Δ. Τσιγαρίδα, να αποχωρεί λόγω τραυματισμού σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο της αναμέτρησης, ήταν πολύ καλύτερη και σίγουρα δικαιούνταν κάτι παραπάνω από αυτό τον αγώνα. Αν σε αυτά συμπληρώσουμε και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι από το 40΄ έπαιζαν με παίχτη λιγότερο καθότι ο διαιτητής της αναμέτρησης, εξαντλώντας την αυστηρότητά του, απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ν. Βούρτσα, που απεκάλεσε αντίπαλο ποδοσφαιριστή «ηλίθιο», τότε η ήττα της Κρέντης και με βάση πάντα την γενικότερη εικόνα του παιχνιδιού, δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί … άδικη. Εδώ βέβαια θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Κολοκώτσιο, πόσες φορές στην μέχρι τώρα διαιτητική του πορεία, τιμώρησε ποδοσφαιριστή επειδή είπε συμπαίχτη «ηλίθιο» ή και κάτι άλλο; Ο κ. Κολοκώτσιος, ως νέος στο χώρο και κυρίως ως ένας άνθρωπος που δεν ήξερε, πριν ασχοληθεί με την διαιτησία και πάρα πολλά για το άθλημα που παίζεται με την τόπα, θα πρέπει να δείξει περισσότερο ζήλο γι΄ αυτό που κάνει και καλό θα είναι να μελετήσει τον ΚΑΠ. Σε καμία ανάλογη περίπτωση κ. Κολοκώτσιο, δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα ποδοσφαιριστής και αυτό καλό θα είναι να το ψάξετε. Αυστηρός να είστε σε άλλες περιπτώσεις, ξέρετε εσείς σε ποιες και αυτό να το δείχνετε στους αγωνιστικούς χώρους, σε κάθε αγώνα και σε κάθε ποδοσφαιριστή.
Οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και από την αρχή πήραν τα ηνία, κυριαρχώντας των αντιπάλων τους κατά κράτος. Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Ε. Μάκκας, δεν πρόλαβε την κάθετη μπαλιά του Γ. Βούρτσα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Η Μυρίκη απάντησε στο 25΄ με τον Σιταρά να επιχειρεί μακρινό σουτ που έφυγε άουτ. Με την συμπλήρωση του ημιώρου, ο Λυρουδιάς, έκανε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γ. Βούρτσα (φωτο).
Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Γ. Βούρτσας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά στην καρδιά της άμυνας της Μυρίκης και εκεί στην προσπάθειά τους οι αμυντικοί να διώξουν την μπάλα, ο Ζαχαράκης την έστειλε με κεφαλιά στο βάθος της εστίας του δικού τέρματος γράφον τας έτσι με αυτογκολ το 1-0 για την Κρέντη.
Στο 39΄ , ο ρέφερυ έστειλε στα αποδυτήρια τον Ν. Βούρτσας για τα όσα προαναφέραμε. Με το σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων οι δυο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με δέκα παίχτες έμεινε και η Μυρίκη, καθότι αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα ο Τσιλιμέκης, Το γεγονός αυτό έδωσε άλλο αέρα στους φιλοξενούμενους, που βγήκαν μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση. 64΄ : Κεφαλιά του Λιάγκα από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
Στο 70΄ ο Σιταράς μόνος απέναντι από τον Ντάλλα, έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια και στο 73΄το γυριστό σουτ του Καρβέλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Κρέντης.
Στο 80΄ ο Σταμούλης με ένα σουτ δυναμίτη, άφησε άγαλμα τον Ντάλλα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 85΄ο πιτσιρικάς Μπισμπίκης δεν μπορεί να νικήσει τον Λυρουδιά και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, δυο λεπτά μετά την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Σταμούλης με συρτό, δυνατό σουτ διαμόρφωσε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 1-2
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Κρέντη: Απ. Ντάλλας, Ντάλλας Σ. (63΄ Τσέτσος), Μπύρος Σ., Δημ. Τσιγαρίδας (54΄ Γιώργος Περούλας), Γιάννης Ντάλλας, Βαγγέλης Μάκκας, Γιάννης Μπισμπίκης, Μπύρος Ε., Μάκκας, Γ, Βούρτσας, Νίκος Βούρτσας.
Μυρίκη : Λυρούδιας, Παχής (60΄ Η. Λιάγκας), Τσιούμας (83΄ Φούκας), Λέντζος, Κολόκας, Τσιλιμέκης, Ράπτης, Σταμούλης, Σιταράς, Ζαχαράκης, Καρβέλης