Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη για το χαράτσι της ΔΕΗ

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία από την οποία διέρχεται η χώρα μας, οδηγώντας ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στην ανεργία και τη φτώχεια, έχει διαμορφώσει ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον για το σύνολο του πληθυσμού.
Την κατάσταση αυτή έρχονται να επιβαρύνουν άδικα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Μέτρα που θίγουν άμεσα τα κατώτερα οικονομικά στρώματα και απειλούν σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική συνοχή.
Ένα από αυτά είναι και ο φόρος ακίνητης περιουσίας που καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το εν λόγω μέτρο κρίνεται άδικο και ιδιαίτερα δυσβάστακτο. Είναι δε ηθικά ανάλγητο να κόβεται το ρεύμα, ειδικά εν μέσω δύσκολων καιρικών συνθηκών, σε αναξιοπαθούντες πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο.
Ο Δήμος Καρπενησίου, ως η κοντινότερη στους πολίτες δομή, οφείλει να πάρει θέση και να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να θωρακίσει τους δημότες του.
Με βάση τα παραπάνω ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης εισηγήθηκε τα εξής στο Δημοτικό Συμβούλιο:
1. Ο Δήμος Καρπενησίου να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών του καθώς και σε κάθε κινητοποίηση τους σχετικά με το επιβαλλόμενο χαράτσι.
2. Να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να μην διακοπεί το ρεύμα σε κανένα δημότη.
3. Οι υπηρεσίες μας να δέχονται και να δίνουν προτεραιότητα σε αιτήματα δημοτών που θεωρούν ότι τα τετραγωνικά ή η ζώνη είναι εσφαλμένα, έτσι ώστε να δίνεται άμεσα λύση.
4. Να υπάρξει συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου με το Δικηγορικό Σύλλογο Ευρυτανίας.
5. Να διοργανωθούν με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας και άλλων φορέων σχετικές εκδηλώσεις – διαλέξεις για τη λήψη περισσοτέρων μέτρων και την παροχή συμβουλών – οδηγιών στους πολίτες.
6. Να σταλεί εξώδικο στη ΔΕΗ μέσω του οποίου ο Δήμος να αιτείται η Επιχείρηση να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος έως τις 2-12-2011 όπου και θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.    
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε αναμονή των προτάσεων όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκειμένου να καθοριστεί από κοινού η στάση του Δήμου ενάντια στα άδικα αυτά μέτρα.