Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης στην πόλη του Καρπενησίου

Με γοργούς  ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αναπλάσης στην πόλη του Καρπενησίου. Ένα μήνα περίπου μετά την εγκατάσταση της κατασκευαστικής εταιρείας και της έναρξης των εργασιών, άρχισαν σιγά σιγά να φαίνονται τα πρώτα δείγματα του σπουδαίου αυτού έργου που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την σημερινή εικόνα της ευρυτανικής πρωτεύουσας.
Οι εργασίες εκτελούνται καθημερινά, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη και των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Το πρώτο τμήμα που αλλάζει είναι από το τέρμα της οδού Αποδήμων Ευρυτάνων, δηλαδή από το κτήριο της Περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας, έως τον ΟΤΕ.
Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Σουλιώτης, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και με γρήγορους ρυθμούς, καθώς ταυτόχρονα δουλεύουν σε δύο μέτωπα. Εκτός από το πρώτο τμήμα, στο οποίο μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η ρίψη των τσιμέντων, για να τοποθετηθούν στη συνέχεια οι πλάκες, παράλληλα γίνονται και υπόγειες εργασίες, που αφορούν την υποστύλωση του υπόγειου, παλιού, πέτρινου αγωγού, στο τμήμα που βρίσκεται από το χώρο των ταξί έως την Εθνική Τράπεζα.
Το υπόγειο τούνελ (αγωγός) που είναι κατασκευής του ‘50, και έχει διαστάσεις 2,5Χ5, είχε μεγάλες φθορές, αλλά ήταν και γεμάτο από φερτά υλικά (βράχια).
Μόλις οι υπεύθυνοι του έργου διαπίστωσαν ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα, έδωσαν προτεραιότητα στην υποστύλωση του, ούτως ώστε να μην δημιουργήσει στη συνέχεια πρόβλημα, στις νέες πλάκες που θα τοποθετηθούν.
Σύμφωνα με τους ρυθμούς που προχωράνε οι εργασίες, ο κ. Σουλιώτης δήλωσε πως το πρώτο τμήμα θα είναι παραδοτέο στις 28 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα θα ολοκληρωθούν στο ίδιο διάστημα οι εργασίες στο τμήμα του υπόγειου αγωγού, αλλά και οι εργασίες κατασκευής του παρκινγκ.
Αμέσως, όμως, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ανάπλασης του δεύτερου τμήματος, δηλαδή από τον ΟΤΕ έως τα ταξί.
Για το θέμα της χρηματοδότησης του έργου, ο κ. Σουλιώτης μας ενημέρωσε ότι η ροή χρηματοδότησης είναι κανονική και οι συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων άψογη.
Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο ρεπορτάζ, προβλέπει έργα ανάπλασης και δημιουργίας σε τρεις κεντρικές οδούς του Καρπενησίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Ζηνοπούλου και Αθανασίου Καρπενησιώτη, στις οποίες θα γίνει η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η διάστρωση των οδών με γρανιτένιους κυβόλιθους, δενδροφυτεύσεις και άλλα. Το εν λόγω έργου είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.