Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δράσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια Καρπενησίου από την «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» στα πλαίσια των δράσεών του και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), υλοποίησε παρεμβάσεις διάρκειας δύο εκπαιδευτικών ωρών για κάθε τμήμα της Γ’ γυμνασίου του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου και για κάθε τμήμα της Α’ και Β’ λυκείου του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Συνολικά, συμμετείχαν 309 μαθητές.

Ο στόχος της παρέμβασης ήταν αρχικά η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα Ψυχικής Υγείας και των διάφορων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων/ψυχικών διαταραχών που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Επιπρόσθετα, σημαντικός στόχος αποτέλεσε η κατάρριψη των μύθων για τις ψυχικές ασθένειες, η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
Η συμμετοχή των μαθητών ήταν αξιέπαινη. Ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον ανταλλάσοντας απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τα ζητήματα τις ψυχικής υγείας.
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή τους, τους Διευθυντές των σχολείων (κα Μπακογιώργου Ν., κο Τσακνιά Α., κο Αρωνιάδα Β. και κο Μπάρλα, Γ.) για την φιλοξενία και τη συνεργασία τους, τον Διευθυντή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, κο Κασκαμπά Α.  και  την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, κα Σιούτα Β.