Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας Ειδικά αφιερωμένο στην Ευρυτάνισσα μάνα

 Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας πραγματοποίησαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Ευγένιος ο Αιτωλός», στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπατριώτη μας συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή: «Το Κουντρί».

Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο – λεύκωμα αφιερωμένο στην αιώνια μάνα, με το φακό κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων, που αποτυπώνει χαρακτηριστικά με ανάγλυφες εικόνες – τόσο φωτογραφικές όσο και λογοτεχνικές - την παρουσία της Ελληνίδας μάνας μέσα στην ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων σχεδόν 100 χρόνων.

Οι εισηγήσεις όλων των προσκεκλημένων του συγγραφέα για να παρουσιάσουν το βιβλίο άγγιξαν το ευρυτανικό κοινό. Μεστή περιεχομένου και ουσίας η αναφορά στο συγγραφέα αλλά και στο βιβλίο, του γνωστού Ιστορικού και Συγγραφέα κ. Σαράντου Καργάκου, καθήλωσε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ συγκινητικές υπήρξαν και οι εισηγήσεις της κας Στεφανίας Κοκοτίνη, Επιστημολόγου, καθώς και του κου Γιάννη Θεοδωρογιάννη, Φιλολόγου, για το βιβλίο αλλά και για το ρόλο της μάνας στη ζωή του ανθρώπου και ιδιαίτερα του Ευρυτάνα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Ηλίας Μπουμπουρής, που συγκίνησε το ακροατήριο με την απαγγελία ενός ξεχωριστού ποιήματος, αφιερωμένου στην μάνα του γνωστού ποιητή  Το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου «Κουντρί» έδωσαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, η Δήμαρχος Αγράφων κα Φεγγούλη Βασιλική, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Τσιτσάνης Λάμπρος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας Καρπενησίου, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγράφων και του Δήμου Καρπενησίου. Το βιβλίο του Κ. Μπουμπουρή, «Το Κουντρί» διατίθεται στα βιβλιοπωλεία του Καρπενησίου από τη Δευτέρα 30/09/2013. Αξίζουν πολλά μπράβο στην ακούραστη Πρόεδρο Λίτσα Πετροπούλου καθώς και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών για την πρωτοβουλία τους αλλά και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.