Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ - ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του Φώτη Τσιώκου

Ποιος θα μπορούσε να μη συγκινηθεί να μην νοιώσει περήφανος και δικαιωμένος για της επιλογές του, καθώς βλέπει τους βουλευτές - κυρίως της συγκυβέρνησης - να αντιδρούν, να μάχονται, να θέτουν, «κόκκινες γραμμές» (που συνήθως τείνουν προς τις ροζ αποχρώσεις του κόκκινου)
προς τον Υπουργό των Οικονομικών και την κυβέρνηση γενικότερα, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο για την φορολογία των ακινήτων ή τουλάχιστον ως έχει παρουσιαστεί, μέσω των εντέχνως διαδιδομένων διαρροών, προς τα μέσα ενημέρωσης. Τι κορώνες ρίχνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, που τους δίνουν βήμα, τι δηλώσεις επαναστατικές, τι αγωνιστικότητα, τι συναντήσεις κατά ομάδες, για το πώς θα αντιδράσουν στις αδικίες που περιέχει, τι ανάστημα θα υψώσουν για να σταματήσουν το κακό, Χαμός!
Βέβαια για να μην τους αδικούμε αυτή την αγωνιστική στάση, έναντι άδικων μέτρων μέχρις και καταστροφικών για το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και του λαού, την επέδειξαν την κράτησαν σθεναρά και απέδωσε, καθ΄ όλη την διάρκεια των χρόνων της κρίσης και με γνωστά τα αποτελέσματα.
Εστιάζω τώρα στις θέσεις τους έναντι του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, διότι τώρα αυτό είναι που έρχεται και… καίει!
Αλλά  χαλάλι τους. Οι  βουλευτές των αστικών περιοχών νοιάζονται και μάχονται για τα ακίνητα και τα οικόπεδα των αστικών περιοχών.
Δεν μπορούν να επιβαρύνονται με τόσους φόρους και χαράτσια. Νισάφι!
Θα διαλυθεί η αστική τάξη.
Να πληρώσουν αυτοί που δεν πλήρωναν. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι κι οι χωρικοί. Όσοι έχουν ακίνητα και κτήματα στην Καταβόθρα, όσοι έχουν στάβλο στα Ψιανά, όσοι έχουν κοτέτσι στο Τρίδεντρο κι όποιος έχει αποθήκη για τα αγροτικά εργαλεία στον κάμπο. Οι βουλευτές της περιφέρειας, νοιάζονται και κόβονται για το μαντρί και τη στρούγκα στα ορεινά τα αγροτόσπιτα και τις αποθήκες στον κάμπο. Να πληρώσουν αυτοί που «τα’χουν» και ζουν πολυτελώς στις πόλεις. Οποία υποκρισία!
Όλοι, κατά τα από δεκαετίες πολιτικά πρότυπα, θέλουν να δείξουν στην εκλογική τους περιφέρεια, στους πελάτες τους, συγνώμη στους ψηφοφόρους τους, ότι να! Αυτοί είναι, που αγωνίζονται και κόπτονται για τα συμφέροντά τους! Κι όλοι μαζί τα ρίχνουν στον Υπουργό, λες και δεν ξέρουν τι θα γίνει. Κανείς τους δεν  έχει να προτείνει τίποτε! Συνεχίζουν απλά τις γνωστές παλαιοκομματικές συνταγές .
Πως με κάθε τρόπο να συντηρούν την καρέκλα τους. Να κοιμόμαστε ήσυχοι.
Αυτοί θα φροντίζουν και θα αγωνίζονται για μας. Και θα φέρουν κι αποτέλεσμα !

Με γειά μας