Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΕ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΝΙΤΣΑ

 Με ξεχωριστή επιτυχία
πραγματοποιήθηκαν σε Δομνίστα και Γρανίστα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις - γιορτές τσίπουρου



ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ
Για 9η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η καθιερωμένη “Γιορτή του Τσίπουρου” στη Δομνίστα, το τριήμερο Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013.

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Δομνίστας και το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας διοργάνωσαν μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή γαστρονομίας, με πρωταγωνιστή το τσίπουρο.

Πλήθος κόσμου, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, βρέθηκαν τις τρεις ημέρες στη Δομνίστα γεύτηκαν ζεστά κάστανα, πολλούς παραδοσιακούς μεζέδες και το μοναδικό τσιπουρό…μελο.
Και τις τρεις ημέρες το κέφι ήταν αμείωτο, αλλά και φέτος την παράσταση έκλεψε το χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου συλλόγου Δομνίστας, που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς με ξεχωριστή Ευρυτανική λεβεντιά.
Αξίζει να τονίσουμε, πως για τρίτη χρονιά υπήρχε η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης της Γιορτής Τσίπουρου μέσω του ευρυζωνικού διαδικτυακού συστήματος και της web κάμερας, που δώρισε ο ιατρός Μήτσου Ιωάννης, και  η γιορτή μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από το site domnista.gr και μπορούσαν να δουν ζωντανά όσοι ήθελαν τι γινόταν στη πλατεία του χωριού, ενώ μέσω skype μπορούσαν να επικοινωνήσουν οι απανταχού Δομνιστιανοί με τους πατριώτες τους.

ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ
Με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Τσίπουρου και στη Γρανίτσα.
Φέτος, για 8η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας, διοργάνωσε μια άψογη εκδήλωση, η οποία ομολογουμένως στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Στην Κεντρική Πλατεία Γρανίτσας, το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2013, περισσότεροι από 300 επισκέπτες, βρέθηκαν στο χωριό και έμειναν κατενθουσιασμένοι τόσο με την διοργάνωση όσο και με την εξυπηρέτηση που τους προσέφεραν τα παιδιά του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος προσέφερε δωρεάν ντόπιους νόστιμους μεζέδες, γίδα βραστή, χειροποίητες πίτες που ετοίμασαν οι νοικοκυρές και φυσικά τσίπουρο, που έρρεε άφθονο.

Τον κόσμο διασκέδασε παραδοσιακοί μουσικοί και το γλέντι κράτησε ως αργά το απόγευμα, με τους πιο τολμηρούς να μην λένε να πάνε στα σπίτια τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στο πρόεδρο κ. Θανάση Μπαλτά, όσο και στα μέλη του Συλλόγου, αλλά και στις νοικοκυρές για την αφιλοκερδή προσφορά τους, που δίνουν κάθε χρόνο το καλύτερό τους εαυτό για να πραγματοποιηθεί και πλέον να καθιερωθεί αυτή η ωραία γιορτή. Και του χρόνου!