Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ένωση Απανταχού Προυσιωτών “Παναγία η Προυσιώτισσα Με επιτυχία ο χορός στον Προυσό Νέα Πρόεδρος της Ένωσης η δραστήρια Λεωνή Αθανασούλα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η «Ένωση Απανταχού Προυσιωτών Παναγία η Προυσιώτισσα» διοργάνωσε με επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα της στο αγαπημένο χωριό. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς οι προυσιώτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο «Παναγία η Προυσιώτισσα» και διασκέδασαν με πολύ κέφι.


Τον χορό άνοιξε η νέα πρόεδρος του συλλόγου, κ. Λεωνή Θανασούλα, η οποία αφού παρουσίασε το νεοεκλεγέν συμβούλιο της Ένωσης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για ιδέες και συνεργασία σε κάθε εθελοντή που θα ήθελε να εργαστεί για την πρόοδο του Προυσού. Τόνισε χαρακτηριστικά δε, πως για να προοδεύσει ο Προυσός πρέπει αρχικά να επιβιώσει. Η επαναλειτουργία του Αγαθιδείου ξενώνα και η δημιουργία νέου, μελλοντικά, αποτελούν προτεραιότητα στις ανάγκες του χωριού, με αμφίδρομη λειτουργία: την ωφέλεια των επισκεπτών και των κατοίκων.
Η διατήρηση και αναβίωση των εθίμων ανήκουν στις δράσεις του συλλόγου.Έχουν περάσει εκατό περίπου χρόνια από τότε που ορισμένα σπίτια στο χωριό εκτελούσαν χρέη ξενώνα. Παρελθόντος του 20ου αιώνα, στις αρχές του 21ου, ο Προυσός είναι στο ίδιο σημείο: οι προυσιώτες εγκάρδια ανοίγουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τους προσκυνητές του τόπου.
Στην πραγματικά πλούσια λαχειοφόρο κληρώθηκε και μια τηλεόραση 32 ιντσών.Τυχερή ήταν η κ. Μαρούλα Τσίκνα, η οποία δώρισε την τηλεόραση ξανά στον σύλλογο. Ο σύλλογος ευχαριστεί πολύ την κ. Τσίκνα, για την ευγενική της χειρονομία.
Η πλέον ευχάριστη έκπληξη του χορού ήταν η συμμετοχή των προυσιωτών. Παρά τον βροχερό καιρό και τις συνθήκες της εποχής οι προυσιώτες στήριξαν την εκδήλωση και το χωριό τους. Τους ευχαριστούμε όλους! Του χρόνου και πάλι!
Οι αρχαιρεσίες της Ένωσης στις 2/2/2014 που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα ανέδειξαν το νέο διοικητικό συμβούλιο:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λεωνή Θανασούλα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καίτη Φλώρου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ελένη Τσίκνα
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Κων/νος Δημόπουλος
ΤΑΜΙΑΣ:Ευαγγ. Σταυροπούλου
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: Παν. Τσίκνας
ΜΕΛΗ: Βάσω Δημοπούλου, Άρης Κυριαζής, Κων/νος Προυσιώτης