Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου» δεν θα συμμετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές! Παραμένουμε δυναμικά ενεργοί

Είκοσι χρόνια είναι νομίζουμε αρκετά για να καταγραφεί μια δημοτική κίνηση ως μια ουσιαστική παρέμβαση ενεργών πολιτών στις κοινές υποθέσεις ενός Δήμου.
Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα έξι χρόνια που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καρπενησίου, πιστεύουμε ότι ανέδειξε μια συγκροτημένη άποψη και τήρησε τη διακριτή στάση μιας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης η οποία:
•  Είχε  μόνιμη και δημιουργική παρουσία στα δρώμενα της πόλης.

• Με προτάσεις και  επιχειρήματα, με συναίνεση αλλά και δυναμικές παρεμβάσεις, προσπάθησε να συμβάλλει θετικά στην εξέλιξη των δημοτικών υποθέσεων.
•  Δεν διολίσθησε στα σοκάκια της εύκολης και έξαλλης αντιπολιτευτικής ρητορικής, ούτε ενέδωσε στις σειρήνες εξαργύρωσης, της όποιας αναγνώρισης της, με θέσεις και  οφίτσια. Κάτι που εύκολα και ανερυθρίαστα διεκδικούν δήθεν ιδεολόγοι οι οποίοι ήδη περιμένουν στη σειρά για διαπραγμάτευση και εξαργύρωση.
Εκτιμώντας όλη αυτή  τη προσπάθεια που έγινε, σε συνδυασμό με την γενικότερη αδιαφορία και απαξίωση κυρίως των νέων, τις μεθοδευμένες διαδικασίες των πανταχού παρόντων μηχανισμών, που ακόμα και τώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας επενδύουν με δημοκρατικοφανές περιτύλιγμα σε συγκεκριμένα συμφέροντα και επιδιώξεις, το γεγονός ότι  δεν καταφέραμε πέρα από ένα αξιοπρεπές εκλογικό ποσοστό να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το δήμο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα  ότι μια επανάληψη συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία με τους ίδιους όρους, δηλαδή μια αυτόνομη κάθοδος, θα ήταν ανώφελη και αναποτελεσματική.
Θεωρήσαμε επιβεβλημένη την ανάγκη δημιουργίας μια ευρύτατης δημοτικής κίνησης η οποία θα έδινε μια διαφορετική εικόνα και προοπτική και θα συσπείρωνε την πλειοψηφία των δημοτών που είναι προβληματισμένοι, θυμωμένοι και απογοητευμένοι, από την  αποκάλυψη της ανεπάρκειας, της φαυλότητας και της αναξιοπιστίας που κυριάρχησε, με την υποστήριξη και την ανοχή όλων μας, τα τελευταία 30 χρόνια.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι όλοι εκείνοι που προβάλουν ως η λύση της επόμενης μέρας και ως η δύναμη του διαλόγου και της συνεργασίας των πολιτών, είναι ανέτοιμοι να συνυπάρξουν και να συζητήσουν σε πολιτισμένο κλίμα πόσο μάλλον να συμπράξουν με διαφορετικές από τις δικές τους απόψεις. Δυστυχώς επεκράτησε η αλαζονεία και η εξαλλοσύνη που μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν.
Υπό τις συνθήκες αυτές δεν βλέπουμε τη χρησιμότητα της δικής μας συμμετοχής και δραστηριοποίησης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Σε κλίμα τεχνητής πολιτικής πόλωσης από τη μια μεριά και της ιδιοτελούς συμμετοχής που καθιέρωσε και τελειοποίησε η σημερινή δημοτική αρχή, στηριζόμενη στον οικογενειακό πολιτικό μηχανισμό, δεν έχουμε ούτε θέση ούτε πολύ περισσότερο ρόλο. Άλλωστε μόλις θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια και υποχωρήσει ο φερετζές τα αποκαλυπτήρια θα είναι ενδεικτικά και θλιβερά.
Δηλώνουμε συνεπώς πως η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου» δεν θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαίου στο δήμο Καρπενησίου ούτε θα προσπαθήσει, όπως άλλωστε δεν έκανε μέχρι τώρα, να παρέμβει με οποιοδήποτε τρόπο. Θεωρούμε ότι οι πολίτες οφείλουν να ενημερώνονται και έχουν την ικανότητα χωρίς την καθοδήγηση των «ειδικών» να αποφασίζουν.
Παραμένουμε ως δημοτική παράταξη δυναμικά ενεργοί  παρακολουθώντας τα ζητήματα του δήμου, συνεισφέροντας με τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Δίαυλος επικοινωνίας το Blog της παράταξης μας  www.adskarpenisi.blogspot.gr/.
Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, ανεξάρτητα αν επένδυσαν με την ψήφο τους στη παράταξή μας, αλλά και όλους εκείνους που μας αντιπαρατέθηκαν και μας έκαναν περισσότερο ώριμους. Το ταξίδι μας ήταν ενδιαφέρον και μας πρόσφερε χαρές και λύπες όμως σίγουρα μας έκανε σοφότερους και ικανότερους.  
      
Για την «Ανεξάρτητη Δημοτική
Συνεργασία Καρπενησίου»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 Ντίνος Μπομποτσιάρης     
Θανάσης Καραγιαννόπουλος