Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Προεκλογικός πυρετός σε Καρπενήσι - Άγραφα

Μετά τις υποψηφιότητες Σουλιώτη, Σταμάτη, Παπαροϊδάμη για το Δήμο Καρπενησίου, δεν υπήρξε κάτι νέο, καθότι οι “30” δεν τα βρήκαν με την ομάδα ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗ, που δεν θα κατέβει στις εκλογές. Στο Δήμο Αγράφων μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Θ. Μπαμπαλή,
την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε χθες και ο Χρήστος Δημητρόπουλος και ακολουθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ανακοίνωση υποψηφιότητας από την πλευρά του Δημήτρη Τάτση, ενώ δεν αποκλείονται και 2 ακόμη ανακοινώσεις.

Έντονη είναι πλέον η προεκλογική δραστηριότητα στους 2 Δήμους της Π.Ε. Ευρυτανίας, δύο περίπου μήνες πριν τις εκλογές. 

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Στο δήμο Αγράφων μετά την ανακοίνωση του Θοδωρή Μπαμπαλή ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του Μαΐου, την πρόθεση του να είναι «παρών» στις εκλογές εξέφρασε χθες και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγράφων Χρήστος Δημητρόπουλος. Ουσιαστικά, ο πρώην Δήμαρχος Ασπροποτάμου που έχει θητεύσει επί δεκαετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου ξεκαθάρισε το τοπίο βάζοντας τέλος σε αυτά που ακούγονταν ότι δεν θα ήταν υποψήφιος,
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρόπουλος τονίζει ότι κατεβαίνει «με βαθύ αίσθημα ευθύνης και έχοντας πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που θα συνοδεύουν την κάθε μέρα της επόμενης Δημοτικής περιόδου και για το λόγο αυτό θέτει στην κρίση του Αγραφιώτικου λαού την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος του Δήμου Αγράφων και τις όποιες δυνατότητες και εμπειρίες απόκτησε, στην  υπηρεσία του τόπου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Χρήστος Δημητρόπουλος έχει σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιό του και του απομένουν οι τελευταίες πινελιές για την τελική μορφή του. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στο ψηφοδέλτιο του νυν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχουν ισχυρές προσωπικότητες του Δήμου που αναμένεται να κάνουν τη διαφορά.
Στον κατάλογο των υποψηφίων δεν θα μπορούσε να μην είναι και το όνομα του νυν Δημάρχου, ο οποίος δεν ανακοίνωσε ακόμη κάτι, ωστόσο όμως όπως αναφέρουν καλά διασταυρωμένες πηγές αυτό αναμένεται να γίνει στις επόμενες μέρες, μπορεί και αύριο, μεθαύριο.
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις και του Χρήστου Αρβανίτη, που και αυτός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του σε blog, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί από την πλευρά του κάτι καινούργιο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Θύμιος Μιχόπουλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε συνεχής διεργασίες για να πάρει την τελική του απόφαση. Πάντως στα περισσότερα στρατόπεδα των υποψηφίων, γίνονται έντονες συζητήσεις και ζυμώσεις προκειμένου ν α ανακοινωθεί από τους υποψηφίους το ολοκληρωμένο εκλογικό σχήμα που επιθυμούν.
Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι η συγκρότηση ψηφοδελτίου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση καθότι ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει στη διάθεση του τουλάχιστον 140 υποψηφίους για να μπορέσει να συγκροτήσει πλήρες ψηφοδέλτιο.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός και στο δήμο Καρπενησίου, καθώς μετά την απόφαση του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη να διεκδικήσει την Αντιπεριφέρεια Στερεάς έχει ανοίξει η βεντάλια των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη τους για το δημαρχιακό θώκο. Μέχρι στιγμής τρεις είναι οι υποψηφιότητες που έχουν επισήμως ανακοινωθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εξαντλείται εκεί η ονοματολογία των υποψηφίων. Το λέμε αυτό καθότι μετά τους κ.κ. Σουλιώτη, Σταμάτη, Παπαροϊδάμη, δεν υπήρξαν θετικές εξελίξεις στην εδώ και καιρό κυοφορούμενη συνεργασία της ομάδας των «30» και της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Καρπενησίου. Στη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν βρέθηκε κοινή συνιστώσα με αποτέλεσμα η μεν ομάδα ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗ – ΚΑΡΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, να δηλώσει ότι δεν θα κατέβει στις επικείμενες εκλογές, η δε ομάδα των «30», να βρίσκεται στην αναζήτηση συγκρότησης πλήρους ψηφοδελτίου που θα κατέβει όμως σίγουρα στις εκλογές. Έγκυρες μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι η δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται πολύ κοντά στο πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής της κίνησης και στις επόμενες μέρες θα προβεί στην σχετική ανακοίνωση.