Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αγράφων

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσε την περασμένη Παρασκευή στα χωριά των Αγράφων, όπου συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και κυρίως ανέδειξε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Στερεά Ελλάδα και την Ευρυτανία.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Νίκος Σερετάκης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους συμβούλους Ανδρεόπουλο Α., Γιαννούλη Γ. και Νταβαρίνο Δ.,
τόνισε στους κατοίκους ότι τα προβλήματα της περιοχής απορρέουν από την πολιτική των κυβερνήσεων που έχουν ως θεό τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι τις ανάγκες του λαού και πόσο μάλλον μιας περιοχής φτωχής και δύσβατης. Έχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις για την εγκατάλειψη αυτών των περιοχών. Γίνεται ξεκάθαρο η αδυναμία του οικονομικού συστήματος να αντιμετωπίσει την άνιση και άναρχη ανάπτυξη, κάτι το οποίο θα ενισχυθεί και με μοχλό την τοπική διοίκηση και τον Καλλικράτη, αναγκάζοντας τους δήμους να βρουν ιδίους πόρους αυξάνοντας τέλη και φόρους. Η πολιτική της ΕΕ προωθεί την ανάπτυξη προς όφελος τα κέρδη των μονοπωλίων και των εργολάβων και για αυτό αφήνει στην εγκατάλειψη αυτές τις περιοχές.
Μόνο ο λαός, οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει θα μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση και όσο πιο δυναμωμένη είναι η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατή και εύκολη θα γίνεται η λαϊκή πάλη.
Οι θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, η συμπαράταξη των εκλεγμένων και υποψηφίων της σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες στην περιοχή μας είναι η εγγύηση ότι το ίδιο θα πράξουν και στο μέλλον πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων:
•Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, την άμεση προστασία και ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους.
Ασυμβίβαστοι στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, με δωρεάν παροχή για όλους σύγχρονων υπηρεσιών και φαρμάκων, πλήρους στελεχωμένου και εξοπλισμένου, που δίνει βάρος στην πρόληψη, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χωρίς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Για την στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των οικογενειών τους, στο πλευρό των ηλικιωμένων, των πολύτεκνων οικογενειών.
•Για σύγχρονο οδικό δίκτυο.
•Για το δικαίωμα στη χρησιμοποίηση των ιαματικών πηγών.
•Για το δικαίωμα στην υγιεινή διαβίωση.
•Για αντιπλημμυρικά και για την επείγουσα ανάγκη για μέτρα αντισεισμικής προστασίας

 Σχόλιο για την ομιλία της κ. Γαλανού
Ποιος Κοροϊδεύει Ποιον;
Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ομιλία της κ Γαλανού που σήμερα παρουσιάζεται ως «αντιμνημονιακή» υποψήφια με τον κ. Γιαννόπουλο ο οποίος υπηρέτησε την αντιλαϊκή πολιτική ως υπουργός και που  το Γενάρη του 2014 διατυμπάνιζε «Είναι γνωστό ότι εγώ ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική μου ταυτότητα είναι συγκεκριμένη» - και με την στήριξη του υποθέτουμε εξίσου «αντιμνημονιακού» αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ κ Καραμπά. Είναι εμπαιγμός από μεριάς των φιλοκυβερνητικών υποψηφίων πότε να εμφανίζουν και πότε να εξαφανίζουν στα βιογραφικά τους τις κομματικές τους θέσεις στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Η  κ. Γαλανού ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει να μας σώσει η…Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει το χέρι της σε όλα τα μνημόνια και σήμερα επιβάλλει μνημόνια διαρκείας σε όλους τους λαούς.
Όμως ο ισχυρισμός ότι ο συνδυασμός της δεν έχει καμία σχέση με «φανερές ή κρυφές συμφωνίες» και πάρε-δώσε δίχως αρχές που βλέπουμε αυτές τις μέρες δοκιμάζει τη νοημοσύνη μας. Μια ματιά σε φωτορεπορτάζ από πρόσφατα εγκαίνια εκλογικών κέντρων στο Καρπενήσι αρκεί: Μια εικόνα χίλιες λέξεις που λέει και ο λαός μας.