Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Έτοιμη η «Σωτήρα» να φιλοξενήσει το Πανευρυτανικό Αντάμωμα της ΟΕΣ

Οι τελευταίες πινελιές στο χώρο έμειναν για να είναι όλα έτοιμα για τις 31 Ιουλίου, την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Πανευρυτανικό Αντάμωμα της ΟΕΣ στη Σωτήρα Ανατολικής Φραγκίστας.
Όλοι οι Ευρυτάνες, αυτή την ημέρα θα συγκεντρωθούν κάτω από τα δροσερά πλατάνια της ιστορικής «Σωτήρας», για να ανταμωθούν και να διασκεδάσουν όπως τον παλιό καλό καιρό, ξεχνώντας για λίγο τα «βάσανα» και τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Όπως αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το Αντάμωμα φέτος συνδιοργανώνεται από την ΟΕΣ και το Δήμο Αγράφων, σε μια προσπάθεια για να δημιουργηθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις για την επιτυχία αυτής της μεγάλης μάζωξης των Ευρυτάνων.
Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι το Τουριστικό Περίπτερο που βρίσκεται στην περιοχή, εδώ και κάποιες μέρες λειτουργεί με νέα Διεύθυνση.
Η ΟΕΣ δια της Προέδρου της κ. Φραγκάκη (φωτο), προσκαλεί τα μέλη της και όλους τους Ευρυτάνες στο Αντάμωμα αυτό, που είναι μια ξεχωριστή γιορτή για την Ευρυτανία. 
Το πρόγραμμα του Ανταμώματος θα έχει ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
07.30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Ανατολικής Φραγκίστας.
10:30 Προσέλευση προσκεκλημένων
11:00 Σύντομοι χαιρετισμοί. Ομιλία της Προέδρου της ΟΕΣ.
11.30 Ελεύθερο παραδοσιακό γλέντι.
Διευκρινίζεται ότι η Θεία Λειτουργία δεν θα τελεστεί στην Ι. Μ. του Σωτήρος, διότι στο ιστορικό Μοναστήρι εκτελούνται εργασίες αναστήλωσης του.