Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Εκδρομή Ευρυτάνων της Ναυπακτίας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 ο Σύλλογος Ευρυτάνων Ναυπακτίας «Παναγία η Προυσιώτισσα» πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Ευρυτανία. Νωρίς το πρωί της Κυριακής οι εκδρομείς ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Ναύπακτο με πρώτη στάση την Ιερά Μονή Τατάρνης.
Στο Μοναστήρι δέχτηκαν την αβραμιαία φιλοξενία των μοναχών κι αφού προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, αναχώρησαν για τη Σωτήρα. Κατά τη διαδρομή πέρασαν από Κρέντη, Κερασοχώρι και Βίνιανη και φτάσανε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ανατολικής Φραγκίστας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Γ. Καφαντάρης στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κώστας Κωστόπουλος.
Στη συνέχεια σταμάτησαν για καφέ στον «Πλάτανο» της Δυτικής Φραγκίστας, ενώ τελευταία στάση ήταν ο υδροηλεκτρικός σταθμός στα Κρεμαστά, με το προσωπικό να τους ξεναγεί στις εγκαταστάσεις του φράγματος.
Οι εκδρομείς επέστρεψαν στη βάση τους αργά το βράδυ και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδρομή που θα διοργανώσει ο Σύλλογος.