Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου χαιρετίζουν με ανακούφιση την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να θέσει επιτέλους σε εφαρμογή την υπ’ αριθ. 260/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια και αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας της πόλης σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό και την κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο της.

Ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας θα υλοποιηθεί επιτέλους η απόφαση η οποία αποτελούσε και πάγιο αίτημα του συλλόγου μας. Χρόνια τώρα φωνάζουμε για τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα και για τις ώρες φορτοεκφόρτωσης, για τους πεζοδρόμους αλλά και τα παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια αυτοκίνητα.
Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να μάθουμε να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις βασικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υπακούοντας στις υποδείξεις των οργάνων της Δημοτικής Αστυνομίας.
Εντούτοις θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνεχείς, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή για κανέναν, έτσι ώστε να μπορέσει να αλλάξει η κακή νοοτροπία που επικρατεί και να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών στους δρόμους και τις πλατείες. Σκοπός πρέπει να είναι οι διευκόλυνση των καταναλωτών αλλά και των πολιτών που επιθυμούν να κινηθούν στις τράπεζες, τις υπηρεσίες και τα καταστήματα.
Εκτός από αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι για το παραεμπόριο τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στη Λαϊκή Αγορά αλλά και στον άξονα Καρπενησίου – Προυσού.
Τόσο τα μέλη του ΔΣ όσο και ολόκληρος ο εμπορικός κόσμος της πόλης θα είμαστε στο πλευρό της δημοτικής αρχής στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας και ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει προς όφελος όλων μας.
Καρπενήσι, 1-7-2011
Για το ΔΣ.- Ο Πρόεδρος

Παναγ. Καραγιάννης