Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αμπελωνιακός-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0 - Μπορούσε και την νίκη

Τον πρώτο του βαθμό στο φετινό μαραθώνιο της Δ΄ Εθνικής κατέκτησε το Βελούχι, αποσπώντας λευκή ισοπαλία εκτός έδρας στη Λάρισα από τον Αμπελωνιακό.
Ο εκπρόσωπος μας στο Περιφερειακό μας Πρωτάθλημα, στάθηκε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δείχνοντας ότι είναι ένα πολύ συγκροτημένο σύνολο με πολλές αρετές.
Η ομάδα του Παύλου Σερμπέση, με τον βαθμό αυτό, πήρε μεγάλες ανάσες για την συνέχεια, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, κάτι που το είχε πολύ ανάγκη μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα.
Το Βελούχι πάλεψε στα ίσια τον αγώνα, δημιούργησε 2 μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημιχρόνιο με Μπακαλίδη και Κουτσουπιά ενώ  στο τέλος θα μπορούσε να πάρει ακόμη και το τρίποντο αν ο Γεωργακόπουλος στο 95΄ εύρισκε δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι του Τάκη Παραφέστα διαμαρτύρονται για δυο ακυρωθέντα γκολ που πέτυχε ο Θανάσης Παλάσκας, ένα σε κάθε ημίχρονο. Γενικά το διαιτητικό τρίο δεν τα πήγε καθόλου καλά στον αγώνα αυτό, ενώ και η 2η κίτρινη στην αποβολή του Μπακαλίδη ήταν πολύ αυστηρή.
Μεγάλη μπάλα από το Βελούχι έπαιξε ο Δημήτρης Κατσαδούρος, που δείχνει στοιχεία σπουδαίου παίχτη ενώ πολύ καλά πήγαν και οι Ντουφεκιάς, Ρεσίτης.
Την ερχόμενη αγωνιστική το Βελούχι υποδέχεται τον Ταυρωπό σε ένα παιχνίδι που η νίκη είναι μονόδρομος για τα παιδιά του Παύλου Σερμπέση.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Χτύπημα φάουλ του Φτίκα, ο Παλάσκας με προβολή από κοντά νίκησε τον Ρεσίτη, που έχασε τον έλεγχο της φάσης, αλλά ο α΄ επόπτης κ. Τασσιόπουλος ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.
12΄: Χαμηλό σουτ του Κατσαδούρου, η μπάλα κατέληξε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
17΄: Εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Γκόλτσου προς τα πίσω κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσίβελου σε κόρνερ.
18΄: Μπαλιά του Φτίκα σε γρήγορο επίθεση του Αμπελωνιακού, ο Κακαβίτσης μέσα από την περιοχή και δεξιά, αφού εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Βελουχίου πλάσαρε από δεξιά, με τον πορτιέρο του Βελουχίου να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία.
25΄: Χτύπημα φάουλ του Αλεξανδρή από δεξιά, κεφαλιά προς τα πίσω του Ζαλοκώστα κατέληξε σε κόρνερ, φεύγοντας έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
26΄: Ο Μπακαλίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά του σουτ που επιχείρησε κατέληξε έξω από το δεξί «Γ» του Κατσίβελου.
27΄: Μπαλιά του Γεωργακόπουλου στον Μπακαλίδη, ο οποίος σέντραρε παράλληλα από αριστερά, ο επερχόμενος Κουτσουπιάς πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κατσιβελο να αποκρούει εξ επαφής.
29΄: Πάσα του Κουτσουπιά στον Γεωργακόπουλο, το σουτ του τελευταίου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο των «πράσινων».
38΄: Μπαλιά του Κατσαδούρου στον Μπακαλίδη, που έκανε κούρσα από δεξιά και το σουτ, που κόντραρε στον Δαλακώνη και κατέληξε σε κόρνερ.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Αδύναμο σουτ του Μπίκου εκτός περιοχής μάζεψε εύκολα ο Ρεσίτης.
64΄: Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αμυντικού του ΑΠΟΚ, ύστερα από κεφαλιά του Κακαβίτση.
67΄: Μπαλιά του Κατσαδούρου στον Μπακαλίδη, ο οποίος έφευγε σε θέση τετ α τετ, ωστόσο η φάση σταμάτησε αναίτια, καθώς ο ρέφερι Κρητικός δεν άφησε το πλεονέκτημα, δίνοντας φάουλ υπέρ του Κατσαδούρου στο κέντρο.
69΄: Σουτ του Παλάσκα από καλή θέση απομάκρυνε σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος.
72΄: Σέντρα του Αλεξανδρή από δεξιά, Γκόλτσος και Παλάσκας πήδηξαν για κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας των «κυανόλευκων», ο τελευταίος βγήκε κερδισμένος, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη, αλλά ο β΄ επόπτης Κόκκαλης ακύρωσε το γκολ, υποδεικνύοντας τον Κακαβίτση σε θέση οφσάιντ, θεωρώντας ότι επηρέαζε την φάση.
76΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Χατζηλιόντα με πολύ φάλτσο από αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.
77΄: Σε αντεπίθεση του ΑΠΟΚ, ο Γενιτσαρόπουλος από δεξιά τροφοδότησε κάθετα τον Μπακαλίδη, ο οποίος υποδείχτηκε από τον α΄ βοηθό Τασσιόπουλο σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο συνέχισε προς το αντίπαλο τέρμα, καθώς δεν άκουσε όπως ισχυρίστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κρητικού με αποτέλεσμα να αντικρίσει την 2η κίτρινη κάρτα.
86΄: Σέντρα του Χατζηλιόντα από δεξιά, ο Παλάσκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελουχίου.
91΄: Σέντρα του Μαγγίνη από δεξιά, κεφαλιά του Κακαβίτση κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη.
95΄: Εξαιρετική επέλαση του Γεωργακόπουλου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Κατσίβελο να μαζεύει στην δεξιά του γωνία.
Συνθέσεις Ομάδων
Αμπελωνιακός (Τάκης Παραφέστας): Κατσίβελος, Μαγγίνης,  Τζαρτζιάνης, Δαλακώνης(59΄ Χατζηλιόντας), Γκόλτσος, Μπίκος, Παλάσκας, Φλέγγας, Κακαβίτσης, Αλεξανδρής(80΄ Κούρο), Φτίκας(64΄ Κυριάκος)
ΑΠΟΚ (Παύλος Σερμπέσης): Ρεσίτης, Πασσάς(93΄ Φλωράκης), Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Αναστασόπουλος(71΄ λ.τρ Γενιτσαρόπουλος Α.), Κατσαδούρος, Ζαλοκώστας, Ντουφεκιάς, Κουτσουπιάς(71΄ Μπόνιας), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος
Διαιτητής: Δημήτριος Κρητικός (ΣΔΠ Θεσσαλίας) 1ος Βοηθός: Θωμάς Τασσιόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας) 2ος Βοηθός: Ευάγγελος Κόκκαλης (ΣΔΠ Θεσσαλίας)