Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Άγιος Προκόπιος-Φραγκίστα 1-2 - Είχε ψυχή και ...Γούλα


Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ταξιάρχη Γούλα, σημείωσε η Φραγκίστα, επικρατώντας του Αγίου Προκοπίου με σκορ 2-1. Η ομάδα του Βασίλη Παπαδήμου, πολύ καλύτερη σε όλους τους τομείς κυριάρχησε κατά κράτος των γηπεδούχων που έκαναν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα.  
Ο Άγιος Προκόπιος σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι δεν μπόρεσε να φτάσει στην νίκη και αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει πολύ τους ανθρώπους της ομάδας. Πάντως χωρίς τον Πάτρου, που είναι ο παίχτης κλειδί του Αστέρα, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν χτυπητές αδυναμίες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Φραγκίστα, κατακτώντας μια πολύ σπουδαία από πολλές πλευρές νίκη. 

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ταξιάρχη Γούλα, ένα παλικάρι που αν προσέξει θα έχει μεγάλο μέλλον στον χώρο του ποδοσφαίρου, μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα τους.
Με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου η Φραγκίστα με τον Γούλα πήρε κεφάλι στο σκορ και στο 35΄ο ίδιος ποδοσφαιριστής έδωσε τέλος στην σεμνή τελετή . Ο Αστέρας ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 40΄ με το γκολ του Κρασιά, ωστόσο όμως στην συνέχεια δεν κατάφερε να πετύχει γκολ και έτσι μοιραία γνώρισε την ήττα από ένα ανώτερο όπως προαναφέραμε αντίπαλο. Πολύ καλή διατησία από τον Λ. Κολοκώτσιο και άριστοι οι Βοηθοί του.   Την επόμενη αγωνιστική 3-4/12, ο Άγιος Προκόπιος αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Απεραντιακό και η Φραγκίστα υποδέχεται την Δόξα Ραπτοπούλου. Την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Φραγκίστα για το θεσμό του Κυπέλλου υποδέχεται την Κρέντη.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Σουτ του Ζήκα έφυγε έξω από την εστία του Λαθύρη
10΄: Ο Κατσαδούρος εκτελεί φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και ο Γούλας από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ(0-1).
12΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα πέρασε άουτ.
21΄: Σουτ του Γούλα από το ύψος της περιοχής έφυγε εκτός εστίας των γηπεδούχων.
26΄: Δυνατό σουτ-«κεραυνός» του Γούλα από πλάγια αριστερά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λαθύρη. Στην συνέχεια η μπάλα έσκασε στο έδαφος και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.
30΄: Ο Σκύπι σούταρε από πλάγια δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
35΄: Ο Λαθύρης Γ. πάσαρε στον Πλακιά, ο Γούλας πίεσε και έκλεψε την μπάλα και με υποδειγματικό πλασέ «έγραψε» το 0-2.
40΄: Χτύπημα φάουλ του Πλακιά από δεξιά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Σάλτη και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του, ο Παρούτσας πίεσε και ο Κρασιάς από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε(1-2).
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπισμπίκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά οι αμυντικοί του Άγιου Προκοπίου έδιωξαν την τελευταία στιγμή.
48΄: Καλοχτυπημένο φάουλ του Πλακιά από αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Σάλτη και κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του. Εν συνεχεία ο πορτιέρο της Φραγκίστας μπλόκαρε την μπάλα.
51΄: Σουτ, που επιχείρησε ο Λαθύρης Π. κατέληξε άουτ.
56΄: Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Γιώργος Λαθύρης αποβλήθηκε για παρεμπόδιση του Γούλα, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν σε εμφανή θέση για γκολ.
60΄: Μετά από καθυστέρηση 4 λεπτών, ο Κατσαδούρος εκτελεί το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κολοκώτσιου και να καταλήγει άουτ.
62΄: Ο Καζάκος Π. σούταρε σε πλεονεκτική θέση έξω από την εστία των γηπεδούχων.
84΄: Σουτ του Γούλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.
87΄: Δυνατό σουτ του Κρασιά από καλή θέση έφυγε απελπιστικά άουτ.
89΄: Αδύναμο σουτ του Γκούρλια απέκρουσε ο Σάλτης.
Συνθέσεις Ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Περικλής Πλακιάς): Λαθύρης Γ., Τσίπρας, Σκύπι (60΄ Κολοκώτσιος), Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Πλακιάς, Κρασιάς, Λαθύρης Δ. (79΄ Σιλεβίστας), Λαθύρης Π. (70΄ Βασιλείου Γ.), Παρούτσας, Λαθύρης Ι.
Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας Γ., Καζάκος Γ., Λαθύρης Α., Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ., Γούλας Τ. (95΄ Κακαβίτσας Β.), Ζήκας, Καζάκος Π. (70΄ Κακαβίτσας Γ., 99΄ Γερονίκος Χ.)
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Κωνσταντίνα Μπουμπουρή 2ος : Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)