Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Δημοτικά Τέλη 2012, με γνώμονα την δύσκολη οικονομική συγκυρία

Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία από την οποία διέρχεται η χώρα μας και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε νοικοκυριό στις μέρες μας, μειώνει το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), επιλέγοντας το μικρότερο δυνατό συντελεστή (0,025 %/τμ).
Όσον αφορά τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, γενική πολιτική του Δήμου Καρπενησίου αποτελεί το τρίπτυχο επάρκεια, ποιότητα και όσο το δυνατόν ταχύτερη τεχνική υποστήριξη.

Με γνώμονα τα παραπάνω, τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου και στις περιοχές πρώην αρμοδιότητας ΔΕΥΑΚ, διαμορφώνονται ως εξής: Διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με τα περασμένα έτη, εκτός από την πάγια κατανάλωση η οποία αυξάνεται κατά 1 ευρώ το τρίμηνο.
Στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης δε θα αυξηθούν παρόλο που η υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου θα επιβαρυνθεί με την αύξηση του ΦΠΑ. Η κατανάλωση μέχρι 60 κυβικά μέτρα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του παγίου, ενώ όταν αυτή ξεπερνά τα 60 κυβικά μέτρα θα τιμολογείται πολύ χαμηλότερα απ’ ότι ίσχυε μέχρι σήμερα σε κάθε πρώην Δήμο του νέου Δήμου Καρπενησίου.