Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στο τελικό του Κυπέλλου το Βελούχι Επικράτησε 1-0 της μαχητικής Κρέντης Την Κυριακή ο αγώνας της χρονιάς με το Λιανοκλάδι

Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκε το Βελούχι μετά την νίκη του επί της Κρέντης με 1-0. Το ΑΠΟΚ, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση επικράτησε δύσκολα της ομάδας του Γιώργου Χρυσαφόπουλου που πάλεψε το παιχνίδι χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στους Καρπενησιώτες. Ο ημιτελικός διεξήχθη την Πέμπτη 22-3 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή. Οι 150 περίπου οπαδοί είδαν ένα κάκιστο παιχνίδι, χωρίς θέαμα και ουσία.

Ο ΑΠΟΚ που προκρίνεται για 19η φορά στον τελικό αυτής της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα, δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα διάστημα του παιχνιδιού και δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει την σκληροτράχηλη Κρέντη που έπαιξε μαζική άμυνα κλείνοντας όλους τους χώρους μπροστά από τα καρέ του Αποστόλη Ντάλλα. Οι Κρεντιώτες που κατέβηκαν με 4 σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του πρώτου σκόρερ Κώστα Μάκκα, του Γιάννη Μπαικούση, του Δ. Τύμπα, προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με αντεπιθέσεις, κυρίως στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στον αγώνα αυτό έπαιξαν για την Κρέντη και οι «παλιοσειρές» Δημήτρης Τσιγαρίδας και ο Χρήστος Καλαμπάκας, με τον πρώτο να δίνει ρεσιτάλ ως κάπτεν στην αμυντική διάταξη της ομάδας του, ενώ ανησυχία σκόρπισε στην ομάδα ο τραυματισμός του Κ. Αρκουμάνη. Τέλος πολύ καλή απόδοση είχαν ο ταλαντούχος 26χρονος μεσοεπιθετικός Γιώργος Βούρτσας παλιός παίχτης του ΑΠΟΚ που αναστάτωσε σε αρκετές περιπτώσεις την άμυνα του Βελουχίου, όπως και ο Λάμπρος Γούλας.
Το ΑΠΟΚ, προκειμένου να διασπάσει την καλοστημένη ομάδα της Κρέντης από τον Γιώργο Χρυσαφόπουλο, έριξε στο ημίχρονο τους Δημήτρη Κατσαδούρο και Βασίλη Ντουφεκιά οι οποίοι άλλαξαν την εικόνα της ομάδας και συνεισέφεραν τα μέγιστα στην επίτευξη του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης που πέτυχε στις αρχές του Β΄ Ημιχρόνου ο Α. Γενιτσαρόπουλος.
Γενικά το Βελούχι δεν ικανοποίησε παρά την νίκη του και αυτό φάνηκε με το «καψόνι» που επέβαλε ο Π. Σερμπέσης στους παίχτες του με το τέλος του παιχνιδιού. Κακή εντύπωση έκανε στον φίλαθλο κόσμο της Ευρυτανίας, το γεγονός ότι στις δηλώσεις του μετά το πέρας του αγώνα, ο Προπονητής του ΑΠΟΚ, δεν είχε ούτε μια αναφορά στην αντίπαλο ομάδα, στον Προπονητή της και ούτε ένα λόγο για την προσπάθεια αυτού του Σωματείου. Αντίθετα ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, ένας νέος Προπονητής στο χώρο του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ΑΠΟΚ, που είναι ο κύριος πρεσβευτής του τοπικού μας ποδοσφαίρου ζητώντας μάλσιτα από τον φίλαθλο κόσμο της Ευρυτανίας, να σταθεί δίπλα στην ομάδα στα τελευταία καθοριστικά παιχνίδια που θα δώσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή για τον προπονητή του Βελουχιού, που καλείται να δώσει τις καλύτερες εξετάσεις για την σωτηρία του ιστορικού ΑΠΟΚ, που την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στο Καρπενήσι το γειτονικό Λιανοκλάδι, έχοντας ως μοναδικό στόχο την νίκη και μόνο αυτή.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος Α. σούταρε στο δεύτερο δοκάρι από καλή θέση αρκετά πάνω από το τέρμα του Ντάλλα.
11΄ : Ο Μάκκας Ε. εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και αριστερά, ο Κρασιάς πήρε την πρώτη κεφαλιά και στην επαναφορά νέα κεφαλιά του Βούρτσα Γ. μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Κατελούζος.
25΄ : Ο Γεωργακόπουλος έκλεψε από τον Τσιγαρίδα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σέντραρε παράλληλα και η κεφαλιά του επερχόμενου Μπακαλίδη από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
36΄ : Ο Μπακαλίδης γύρισε από δεξιά, ο Ζαραβέλης από τα όρια της περιοχής έπιασε το χαμηλό σουτ, που μπλόκαρε εύκολα ο Ντάλλας στην δεξιά του γωνία.
41΄ : Ο Πασσάς σέντραρε από αριστερά, η κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου Α. από καλή θέση κατέληξε πάνω από την εστία της Κρέντης.
43΄ : Δυνατό σουτ του Γενιτσαρόπουλου Κ. εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των «πορτοκαλί».
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
47΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. κινήθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά σέντραρε και ο Γενιτσαρόπουλος Α. από κοντά μέσα από την μικρή περιοχή με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Κρέντης πέτυχε το μοναδικό γκολ του ημιτελικού (1-0).
54΄ : Ο Βούρτσας Γ. έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια, απέφυγε 4 αντιπάλους, σούταρε εκτός περιοχής στην συνέχεια λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
63΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπακαλίδης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Μπύρος Ε. απέκρουσε στην γραμμή σε νέο κόρνερ.
65΄ : Ο Πολυτσέρης με μπαλιά βρήκε τον Γεωργακόπουλο, που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ντάλλας μπλόκαρε εύκολα.
75΄ : Ο Γεωργακόπουλος έβγαλε όμορφα την κάθετη πάσα για τον Μπακαλίδη, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε, ο Ντάλλας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
91΄ : Σουτ του Ζαραβέλη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
Συνθέσεις ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Κατελούζος, Κουτσουπιάς(46΄ Ντουφεκιάς), Πασσάς(75΄ Ξαγάρας), Πολυτσέρης, Κρασιάς Γ., Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαραβέλης, Φλωράκης(46΄ Κατσαδούρος), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Α.
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Αρκουμάνης(57΄ λ.τρ. Καλαμπάκας), Ντάλλας Ι.(79΄ Τσάκνης), Βούρτσας Ν., Λιάγκος, Τσιγαρίδας, Χρυσαφόπουλος(72΄ Φούκας), Βούρτσας Γ., Γούλας
Διαιτητής : Νίκος Κακουλίδης (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)