Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιείται σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τον λαό και τον τόπο.

Σε συνθήκες όπου η φτώχεια, η ανέχεια, η ανεργία και η ανασφάλεια για το αύριο φωλιάζουν σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, σαν αποτέλεσμα των πολιτικών που θα σώσουν – τάχα – την Χώρα.
Πρόκειται για πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό και τα παιδιά του, για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Για πολιτικές που διαμορφώνονται με τις οδηγίες των μονοπωλίων και των οργάνων υποστήριξης τους, όπως η Ε.Ε.
Το κύριο και ουσιαστικό ζήτημα  σήμερα που κρίνει, πολιτικούς και κόμματα, Συμβούλια, όργανα και επιτροπές… είναι η στάση τους απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.
Τις αποδέχονται, τις στηρίζουν και τις προωθούν ή τις αντιπαλεύουν και προσπαθούν να τις ανατρέψουν.

Με αυτό το μέτρο, το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο συγκεκριμένος συσχετισμός δυνάμεων, που υπάρχει σαν αποτέλεσμα αντιδραστικών νόμων και μεθοδεύσεων, στηρίζουν τις εξελίξεις σε βάρος του λαού.
Κάνουν ότι μπορούν για να αποπροσανατολίσουν και να πειθαναγκάσουν τους εργαζόμενους.
·        Θεωρούν τις εξελίξεις αναγκαίες και αναπόφευκτες και τον δρόμο που ακολουθείται μονόδρομο.
·        Προσπαθούν να πουν πως δεν γίνεται αλλιώς. Συνεπώς κάνετε υπομονή και μη μιλάτε.
·        Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά κάτι γίνεται. Κοιτάξτε το Περιφερειακό Συμβούλιο προσπαθεί να δώσει λύσεις. Περιμένετε, λοιπόν, θα ξημερώσει.

Θέλουμε να καταγγείλουμε απερίφραστα αυτή την στάση που αποπροσανατολίζει και καλλιεργεί αυταπάτες. Που αφοπλίζει τον λαό και δεν βοηθάει την ανάπτυξη των διεκδικήσεων του για όσα χρειάζεται και του ανήκουν.



Θέλουμε να καταλάβουν οι εργαζόμενοι πως το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι απέναντι στο λαό, γιατί έτσι το ήθελαν οι σχεδιασμοί του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να αμφισβητήσει στην πράξη το περιφερειακό συμβούλιο και τις προθέσεις του. Να διεκδικήσει. Να απαιτήσει και επιβάλλει λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Σε ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό, οφείλουμε να ξεχωρίσουμε αυτούς που θέλουν να συνεχιστεί  έτσι ή φτιασιδωμένο το εκμεταλλευτικό σύστημα και εκείνους που θέλουν να αλλάξει φέρνοντας τους εργάτες στην εξουσία.

Σε αυτή την λογική, που ποτέ δεν κρατήσαμε κρυφή, κυριαρχούν η άποψη του Κ.Κ.Ε :  « εργάτη μπορείς, χωρίς αφεντικά ».


                                                                       ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                                               ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                                               ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                                               ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ