Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας υπό τον Καραμπά ενόψει καλοκαιρινής περιόδου

Συνάντηση με όλους τους τοπικούς φορείς, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας,  προκειμένου να συζητήσουν θέματα πολιτικής προστασίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και σ΄ αυτήν προήδρευσε ο κ. Βασίλης Καραμπάς.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Τσιώφας Δημήτρης, Προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Αντωνούλας Νίκος υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου Άρης Τασιός, ο Διευθυντής Δασών Γιώργος Καραγιώργος, οι Δασάρχες, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.       
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης έγινε μια αρχική ενημέρωση από τον κ. Καραμπά και τον κ. Τσιώφα  για όλα τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, όπως επίσης και από τους υπολοίπους  εκπροσώπους των παρευρισκόμενων Φορέων και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων σε περίπτωση εκδήλωσής τους.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πρόληψη, ο σχεδιασμός και η συμπόρευση όλων των αρμοδίων και των φορέων για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος και η λήψη μέτρων και δράσεων που θα συμβάλουν στην πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών αφενός και στην αποτελεσματικότερη συνεργασία και τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων αφετέρου. Παράλληλα έγινε και ο απολογισμός του Χειμώνα, με σημαντικότερη επιχείρηση, αυτή που στήθηκε για τον απεγκλωβισμό των 13 ατόμων στο Χιονοδρομικό στο Βελούχι, καταλήγοντας ότι έγινε το καλύτερο δυνατόν από όλες τις υπηρεσίες του νομού.