Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Άγραφα-Ποταμιά 2-1 Καθάρισε ο Γαλανός

Με δυο γκολάρες του Πάνου Γαλανού, ενός από τους πιο προικισμένους ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές του τόπου μας, τα Άγραφα νίκησαν την Ποταμιάς με σκορ 2-1, ολοκληρώνοντας έτσι με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στο εξ αναβολής αυτό ματς, τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου, δημιούργησαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες έχοντας μάλιστα και 3 δοκάρια. Ωστόσο όμως χρειάστηκε να έλθει το 94ο λεπτό για να πάρουν την νίκη από μια ομάδα που στάθηκε πολύ αξιοπρεπώς και πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλος.

Τα Άγραφα που έχουν τερματίσει στην 1η θέση με την νίκη αυτή έφτασαν στους 46 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά παραμένει στην 5η θέση με 23 βαθμούς και με ένα όμως λιγότερο παιχνίδι αυτό που θα γίνει σήμερα με τον Απεραντιακό.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Αθανασόπουλος κινήθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά, γύρισε στον Κόγια, που σούταρε από τα όρια της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.
9΄ : Ο Κόγιας έβγαλε την μπαλιά από δεξιά, ο Καλύβας Κ. πλάσαρε από κοντά αδύναμα και ο Κουτούμπας μπλόκαρε εύκολα.
19΄ : Ο Γιαννόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζωχάκη  και ο Κολοκώτσιος καταλόγισε το πέναλτι. Ο λίμπερο Κοσμάς ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, πλάσαρε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Καλύβα και άνοιξε το σκορ (0-1).
31΄: Ο Ζαγκότσης έδωσε στον Γιαννακόπουλο, αυτός σούταρε εκτός περιοχής, με τον Καλύβα να μπλοκάρει σταθερά στο κέντρο του τέρματος.
39΄ : Όμορφος συνδυασμός Ντότσικα-Καλύβα Κ. είχε τελικό αποδέκτη τον Καλύβα Τ., ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους και κατέληξε κόρνερ από το δεξί δοκάρι.
40΄ : Ο Θεοχάρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κουτούμπας έκανε έξοδο και απομάκρυνε και στην συνέχεια σουτ του Καλύβα Κ. από καλή θέση σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
45΄ : Μακρινό σουτ του Καλύβα Τ. πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
54΄ : Ο Ζωχάκης έβγαλε την βαθιά μπαλιά από την σέντρα, ο Γαλανός από πλάγια θέση από την περιοχή και αριστερά σούταρε, ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε με τις γροθιές και στην συνέχεια της φάσης σουτ του Καλύβα Κ. από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
55΄ : Ο Γιαννιώτης σέντραρε από αριστερά , ο Μπισμπίκης πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και ο Κουτούμπας απέκρουσε σε κόρνερ.
59΄ : Ο Καλύβας Κ. σέντραρε από δεξιά, ο Κόγιας σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι.
70΄ : Μετά από απομάκρυνση του Σαπούνη, ο Κόγιας  γέμισε με κεφαλιά και μετά από αδράνεια της άμυνας ο Γαλανός πλάσαρε στην έξοδο τον Κουτούμπα στην αριστερή του γωνία και ισοφάρισε σε 1-1.
73΄ : Ο Κόγιας βρήκε όμορφα τον Ντότσικα, ο οποίος σούταρε διαγώνια μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
75΄: Ο Γαλανός σκόραρε με κεφαλιά. Ο ρέφερι Κολοκώτσιος ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον στόπερ Τόλη Μπούρα.
79΄: Ο Κόγιας βρήκε τον Γαλανό, αυτός με την σειρά του πάσαρε στον Καλύβα Κ., που δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων.
81΄: Ο Γιαννακόπουλος κέρδισε φάουλ από τον γκολκίπερ Καλύβα σε καλή θέση, ο ρέφερι έδειξε την κίτρινη (Οι παίκτες της Ποταμιάς διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν κόκκινη κάρτα). Ο Ζαγκότσης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα βρήκε και στο τοίχος και έφυγε κόρνερ ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
92΄ : Σουτ του Κατή εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια των Μεγαλοχωριτών.
93΄ : Τα Άγραφα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και χέρι του Μπούρα Α. σε προσπάθεια του Γαλανού. Ο διαιτητής της συνάντησης υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
94΄ : Ο Ζωχάκης έβγαλε μπαλιά από δεξιά, ο  Γαλανός με γυριστό πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία του Κουτούμπα χάρισε την νίκη στην ομάδα του (2-1).
Συνθέσεις ομάδων
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Ράπτης(51΄ Μπισμπίκης), Γιαννιώτης, Ζωχάκης, Τσιούμας(69΄ Κατής), Ντότσικας, Θεοχάρης, Καλύβας Τ., Καλύβας Κ., Κόγιας, Αθανασόπουλος(46’  Γαλανός)
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Κουτούμπας, Μπίκας, Γκορόγιας, Μπούρας Α., Κοσμάς(46΄ Μαντζιούτας Κ.), Ζαγκότσης, Μπούρας Σ., Στόκας, Γιαννακόπουλος(83΄ λ.τρ. Καλτσής), Γιαννόπουλος(76΄ Μπούρας Κ.), Σαπούνης
Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)