Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: «Ο απερχόμενος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων»


Ανοιχτή επιστολή προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας Δημήτρης Κολοκύθας, ζητώντας “συστράτευσή στη μάχη των ερχόμενων εκλογών, γιατί η επόμενη ημέρα θα είναι πιο κρίσιμη από ποτέ”, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.
Ακόμη ο κ. Κολοκύθας χρεώνει την σημερινή κατάσταση  στις ολέθριες επιλογές των κυβερνώντων, στην αδυναμία τους και την απροθυμία τους να διαπραγματευτούν οτιδήποτε” ενώ αναφερόμενος στον Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα αναφέρει ότι “αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Αρκέστηκε στα κομματικά του καθήκοντα και την υπεράσπιση των κυβερνητικών επιλογών. Επαναπαύτηκε στη μικροκομματική διαχείριση με καθεστωτική νοοτροπία και έλειψε η αφοσίωση του στην Ευρυτανία και τους κατοίκους της”.
Όλη η επιστολή του κ. Κολοκύθα έχει ως εξής:
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητή φίλη, φίλε
Η χώρα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή κρίση, ως αποτέλεσμα της καταστρεπτικής πολιτικής της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Η ζωή όλων  μας χειροτέρεψε δραματικά. Οι ολέθριες επιλογές των κυβερνώντων, η αδυναμία τους και η απροθυμία τους να διαπραγματευτούν οτιδήποτε, η εμμονή τους στη «λάθος συνταγή», επιδείνωσαν την ύφεση και εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος, καθιστώντας το μη βιώσιμο. 
Η  κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με  καταστροφικές ενέργειες όπως οι καταγγελίες διεθνώς περί «διεφθαρμένης χώρας» και απερίγραπτες πρωτοβουλίες όπως αυτή του δημοψηφίσματος έβαλαν την Ελλάδα στην απομόνωση, μας έφεραν στο όριο της χρεωκοπίας και στο χείλος του γκρεμού.
Η Νέα Δημοκρατία, σε αυτή την κρίσιμη περίσταση, έχοντας συναίσθηση της ιστορίας και της ευθύνης της δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού. Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και αναλαμβάνοντας βαρύ πολιτικό κόστος, έλαβε αποφάσεις δύσκολες  - αποφάσεις επώδυνες αλλά αναπόφευκτες. Αποφάσεις που θωρακίζουν την ελληνική οικονομία και εγγυώνται την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και παράλληλα δρομολόγησε τις εκλογές που θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για την κοινωνία.
Σε ότι αφορά το Νομό μας, τα τελευταία 2,5 χρόνια καταδικάστηκε στη στασιμότητα. Ο απερχόμενος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Αρκέστηκε στα κομματικά του καθήκοντα και την υπεράσπιση των κυβερνητικών επιλογών. Επαναπαύτηκε στη μικροκομματική διαχείριση με καθεστωτική νοοτροπία και έλειψε η αφοσίωση του στην Ευρυτανία και τους κατοίκους της.
Αγαπητή φίλη, φίλε
Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές  βρίσκουν την πατρίδα μας  μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.. Καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς που προσφέρουν ελπίδα για ανάκαμψη και σε αυτούς που επενδύουν στην απελπισία και την εξαθλίωση των πολιτών. Ανάμεσα  στη σταθερή προοπτική της χώρας και το χάος. Καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της Παράταξης της συνέπειας και όχι  όσων λειτουργούν με γνώμονα   αποκλειστικά την προσωπική τους φιλοδοξία και ματαιοδοξία.
Γνωρίζω ότι ένα σημαντικό κομμάτι των στελεχών της παράταξής μας αντιμετωπίζει πλέον με καχυποψία την πολιτική γιατί έχει εισπράξει απογοήτευση. Γιατί έχει δει κάποιες από τις προσδοκίες του να διαψεύδονται. Όμως η απουσία και η αδιαφορία δεν δίνουν λύσεις. Η συστράτευσή σου στη μάχη των ερχόμενων εκλογών έχει ξεχωριστή αξία. Γιατί η επόμενη ημέρα θα είναι πιο κρισιμότερη από ποτέ. Γιατί αποφασίζουμε ποια θα είναι η Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών.
Έχουμε δουλέψει και έχουμε κοπιάσει για τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε πονέσει και έχουμε ζήσει και καλές στιγμές. Αυτά δεν δικαιούμαστε να τα χαρίσουμε σε κανένα. Γι΄ αυτό σε καλώ να δώσουμε και πάλι μαζί ένα δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα. Το χρωστάμε - ο καθένας από εμάς - στην προσωπική του διαδρομή και ιστορία. Κυρίως όμως το οφείλουμε όλοι μαζί στο μέλλον των παιδιών μας. Εύχομαι καλό υπόλοιπο σαρακοστής, καλό Πάσχα και μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου, να έρθει και του λαού μας.

Δημήτριος Κολοκύθας
 Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας