Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μυρίκη-Άγιος Προκόπιος 2-1 Νίκη - αγγαρεία πριν τα μπαράζ

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος η Μυρίκη. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση επικράτησε σε εξ αναβολής αγώνα του πολύ καλού Αγίου Προκοπίου με σκορ 2-1. Η Μυρίκη με την νίκη της αυτή πρόσθεσε άλλους 3 βαθμούς στον ενεργητικό της και έφτασε τους 35 βαθμούς και ως γνωστόν έχει τερματίσει στην 4η θέση, ενώ ο Άγιος Προκόπιος τερμάτισε στην 9η θέση με 10 βαθμούς, που είναι η χειρότερη στην σύντομη ιστορία του.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο16ο λεπτό με σκόρερ τον Ζαλοκώστα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν ψύχραιμα και στο 24΄ με τον Γιάννη Λαθύρη έφεραν το ματς στα ίσια. Ωστόσο η Μυρίκη ανέκαμψε και με την λήξη του ημιχρόνου με σκόρερ και πάλι τον Ζαλοκώστα έκανε το 2-1 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Στην επανάληψη δεν παίχτηκε καθόλου καλό ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 61΄ και ένα λεπτό αργότερα να μένουν με 10 παίχτες λόγω της αποβολής του Παρούτσα. 
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Ο Ζαραβέλης έκανε την προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε, ο επερχόμενος Σαϊτης σούταρ,ε ο Λαθύρης απέκρουσε στο αριστερό του παραθυράκι σε κόρνερ.
9΄ : Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλακιά από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα ο Μεριγκούνης.
16΄ : Ο Μπουμπουρής έβγαλε όμορφα την κάθετη δεξιά για τον Φλωράκη, αυτός σέντραρε και ο Ζαλοκώστας εύκολα από κοντά με προβολή στην δεξιά γωνία του Αστέρα άνοιξε το σκορ (1-0).
24΄ : Ο Παρούτσας εκτέλεσε κόρνερ με πάσα από δεξιά για τον Πλακιά, ο οποίος σέντραρε, ο Πάτρου στο δεύτερο δοκάρι έσπασε με το κεφάλι στον Λαθύρη Ι., που με νέα κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία του Μεριγκούνη και ισοφάρισε σε 1-1.
32΄ : Ο Σακαμπέτης έκανε τραγικό λάθος, γύρισε απρόσεκτα προς τα πίσω, ο Παρούτσας έκλεψε, απέφυγε τον Μεριγκούνη, πάσαρε στον νεαρό Πατσιά, αυτός σούταρε αδύναμα, ο Μεριγκούνης πρόλαβε και σηκώθηκε από το έδαφος και μπλόκαρε σωτήρια με διπλή προσπάθεια.
33΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Τσιάμης πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, την οποία μάζεψε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
38΄ : Χαμηλό σουτ του Μπουμπουρή εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Λαθύρης.
45΄ +1΄ : Μετά από λάθος πάσα του Σιλεβίστα από αριστερά, η Μυρίκη βγήκε γρήγορα στην επίθεση και ο Μπουμπουρής με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ζαλοκώστα, αυτός πρόλαβε στην έξοδο τον Λαθύρη πλάσαρε εκτός περιοχής σωστά στην κενή εστία και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Β΄ μέρος -
Οι καλύτερες φάσεις
55΄ : Ο Σακαμπέτης γύρισε πάλι προς τα πίσω, ο Πατσιάς κινήθηκε ταχύτατα, ο Μεριγκούνης βρήκε από την περιοχή του και ανέκοψε τον νεαρό επιθετικό.
61΄ : Ο Πλακιάς σέντραρε από αριστερά, ο Παχής βρήκε την μπάλα με το χέρι και οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο ρέφερι Δροσίνης θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
62΄ : Ο Δροσίνης δεν καταλόγισε φάουλ πάνω στον Παρούτσα και ο παίκτης του Αγίου Προκοπίου εξύβρισε τον διαιτητή και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός στόλισε μια διάφορα κοσμητικά επίθετα τον 62χρονο διαιτητή κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο.
72΄ : Εκτέλεση φάουλ του Πλακιά από δεξιά μπλόκαρε σταθερά στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
73΄ : Ο Μπουμπουρής έβγαλε την βαθιά μπαλιά από την μεσαία γραμμή στον Κολόκα, αυτός πλάσαρε από τα όρια της περιοχής τον Λαθύρη, που βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε σωτήρια.
74΄ : Ο Ζαλοκώστας κινήθηκε γρήγορα από δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Ζαλοκώστας ανακόπηκε πριν πλασάρει από κοντά από τον γκολκίπερ του Αστέρα.
83΄ : Ο Κολόκας τροφοδότησε τον Φούκα, ο οποίος μόνος απέναντι στον Λαθύρη πλάσαρε αδύναμα και ο γκολκίπερ του Αγίου Προκοπίου μπλόκαρε εύκολα.
Συνθέσεις ομάδων
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Ίβρος, Σακαμπέτης, Τσιλιμέκης(46΄ Ζαχαράκης), Μπουμπουρής, Φούκας, Φλωράκης(56΄ Κολόκας), Σαϊτης(65΄ Λέρης), Ζαλοκώστας
Άγιος Προκόπιος (Γιώργος Καραγιάννης) : Λαθύρης Γ., Τσάκνης, Σιλεβίστας, Πάτρου, Πλακιάς, Σκύπι, Τσιάμης(88΄  λ.τρ. Βασιλείου Γ.), Παρούτσας, Πατσιάς(90΄ λ.τρ. Λαθύρης Π.), Λαθύρης Ι., Βασιλείου Ι.
Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)