Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις στην Ο.Ε.Σ. στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 21/03/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μμ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ο.Ε.Σ.  Καλτσούνη Κωνσταντίνου με μοναδικό θέμα την "ένσταση" του μέλους του Δ.Σ. Τσιαμάκη Βασιλείου και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και διευκρινήσεων επί της ένστασης
τόσο από τον κ. Τσιαμάκη Βασίλειο, όσο και από τον κ. Πάνο Παύλο, ο κ. Τσιαμάκης δέχθηκε ως απολύτως ειλικρινείς της εκατέρωθεν διευκρινήσεις και αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της εκλογής του προέδρου της Ο.Ε.Σ. κου Καλτσούνη Κωνσταντίνου ως απολύτως νόμιμο και έγκυρο.
Το θέμα έληξε εδώ προς χάριν της ενότητας, της συνεργασίας και της ομοψυχίας των μελών της Ο.Ε.Σ., όπως εξάλλου μας θέλουν οι Ευρυτάνες που μας ψήφισαν και μας έφεραν εδώ.
Αυτά αναφέρει το σύντομο ανακοινωθέν της ΟΕΣ μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 21 Μαρτίου με μοναδικό θέμα την περιβόητη ένσταση που υπέβαλε ο κ. Βασίλειος Τσιαμάκης κατά της εκλογής του Κώστα Καλτσούνη.
Επίσης κατά την διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, το διοικητικό Συμβούλιο παίρνοντας αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια που αφορούσαν το απερχόμενο Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ. τονίζει τα εξής:
*Σέβεται και τιμά όλα τα Δ.Σ. από ιδρύσεως της Ο.Ε.Σ. ως σήμερα.
*Αναγνωρίζει το πολύτιμο  έργο που έγινε με σκοπό την αναβάθμιση και ανάδειξη της Ευρυτανίας.
*Στηρίζει το απερχόμενο Δ.Σ., επισημαίνοντας ότι ανέλαβαν την μεγάλη ευθύνη της επαναλειτουργίας της Ομοσπονδίας μετά από την πολύμηνη αδράνειας της.
*Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια τους και διαφωνούμε με τα εν λόγω απαξιωτικά δημοσιεύματα και σχόλια, πιστεύοντας ότι δεν βοηθούν και δεν συνάδουν με τους σκοπούς της Ο.Ε.Σ.
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε ως Έλληνες, ένας από τους τομείς που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι ο Πολιτισμός μας. Βασικός παράγοντας αυτού είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα μέλη αυτών που σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις του κάθε Νομού οφείλουν να κρατήσουν τη "σημαία" του Πολιτισμού της Πατρίδας μας ψηλά. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε και θέλουμε να πορευτούμε ως Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων, χωρίς ακρότητες, αντιδικίες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για κανέναν. Τούτη την ώρα δεν περισσεύει κανείς και όλοι μας, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε πρέπει και μπορούμε να αφήσουμε το ¨εγώ¨ και να πάρουμε το ¨εμείς¨ ώστε να συμβάλουμε μαζί στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Ευρ/νίας.
 Έχουμε τη θέληση
 και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
 θα τα καταφέρουμε

Μετά και από αυτή την τόσο θετική εξέλιξη, που την θεωρούμε καθοριστική για την πορεία και το δύσκολο έργο του νέου Δ.Σ., θεωρούμε πως για το κορυφαίο αυτό Συλλογικό όργανο των Ευρυτάνων, θα πρέπει να γίνει πράξη «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» έτσι ώστε η ΟΕΣ, να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας και κυρίως για τον παμέγιστο πολιτισμό της. Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από ισχυρές προσωπικότητες που έχουν αποδείξει έμπρακτα την αγάπη τους για την μάνα Ευρυτανία και έτσι όλοι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν πολλά και σημαντικά για τον τόπο μας.