Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Προφητείες Κοσμά του Αιτωλού :«Ὁ χαλασμὸς θὰ γίνη ἀπὸ ἕνα κασσιδιάρη»
Πολλές και σημαντικές είναι οι Προφητείες του ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ,
όπως: «Ἡ αἰτία τοῦ γενικοῦ πολέμου θἄρθει ἀπὸ τὴ Δαλματία. Πρῶτα θὰ διαμελισθεί ἡ Αὐστρία καὶ ὕστερα ἡ Τουρκία», αλλά και αυτή: «Ὁ χαλασμὸς θὰ γίνει ἀπὸ ἕνα κασσιδιάρη».
Λέτε αυτός ο Κασιδιάρης να ναι ο Ηλίας; Δεν νομίζω…

* Και το όνομα αυτού Ευάγγελος! Το δεύτερό του εγγονάκι βάφτισε ο γνωστός φαρμακοποιός Κώστας Λάππας, την Κυριακή το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων στο Καρπενήσι. Πανευτυχείς οι γονείς, οι παππούδες, οι νονοί και οι θείοι δέχτηκαν τις ευχές των προσκεκλημένων, αλλά ιδιαιτέρως καμάρωνε η γιαγιά Ευαγγελία, η γνωστή σε όλους μας γλυκιά κ. Λίνα, διότι ο μικρός εγγονός της πήρε το όνομά της. Τους ευχόμαστε ο όμορφος γαλανομάτης πρίγκιπάς τους να τους ζήσει και να το καμαρώσουν ένα αξιοπρεπέστατο λεβέντη.

* Πλέον θα αρχίσω να το πιστεύω κι εγώ ότι με κάτι μας ψεκάζουν. Δεν εξηγείται  διαφορετικά! Ο κόσμος έχει ξεφύγει τελείως! Δεν ξέρω αν φταίει που δεν έχουν «απλικέσιον», όπως έχει ο Κίτσος από τη γνωστή διαφήμιση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πάμε καθόλου καλά. Κοιτάξτε λίγο γύρω σας και θα το διαπιστώστε. Δυστυχώς! Μόνο μια είναι η λύση… χαμογελάστε!!!! Γιατί αλλιώς χανόμαστε!

* «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γραμμική συνέχεια του σάπιου πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σαρξ εκ της σαρκός της μεταπολίτευσης. Είναι το παλιό που αντιστέκεται και δίνει μάχη οπισθοφυλακής, όχι το νέο που επέρχεται». Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει σε άρθρο του ο Κώστας Μπακογιάννης, ις τελευταίες δεκαετίες ένα ολόκληρο εκλογικό σώμα είχε γαλουχηθεί και διαπαιδαγωγηθεί στη λογική της αέναης διεκδίκησης με συγκρουσιακούς όρους.

* Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.λπ.) καταφέρονται κατά της Εκκλησίας (όπως του Γ. Μηλιού, που είχε βάλει στη σελίδα του μια αφίσα όπου ποδοπατούσε κάποιος τον Χριστό), και από διάφορες συνιστώσες έχουν ζητήσει την κατάργηση του θρησκευτικού γάμου, την αστική ονοματοδοσία για τα τέκνα, την κατάργηση του αγιασμού και της πρωινής προσευχής στα σχολεία, την αφαίρεση του σταυρού και των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες και όλα τα κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος (νοσοκομεία κ.λπ.). Επίσης, λένε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει επίμονα την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το Δημόσιο, την κατάργηση του σώματος των στρατιωτικών ιερέων, την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια και της θρησκευτικής ορκωμοσίας της Βουλής. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί και υπέρ της αντικατάστασης του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών από ένα μάθημα γενικών αρχών Θρησκειολογίας και Ηθικής. Αν όλα αυτά είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, φοβάμαι ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, αν δεν είναι τότε μια νέα εποχή ανατέλλει για την Ελλάδα και ο νοών νοείτω…