Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κώστας Κοντογεώργος: «Όταν αθροίζει δυνάμεις η ΝΔ στο Νομό δεν φοβάται τίποτα»




Μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 17ης Ιουνίου αναδείχθηκε και στην Ευρυτανία η Νέα Δημοκρατία, κερδίζοντας την μονοεδρική με 6000 ψήφους και ποσοστό γύρω στο 38%. Θριαμβευτής και αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι ο Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος κατάφερε μέσα σε 40 μέρες να κερδίσει δυο φορές την έδρα την πρώτη φορά μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο πρώην Νομάρχης, που ήταν, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο μας, το μεγάλο φαβορί αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, πέτυχε να συσπειρώσει όλες τις κεντροδεξιές δυνάμεις του τόπου και να σημειώσει μια περίτρανη νίκη τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών αυτών, ήταν η αύξηση της δυναμικής του Κώστα Κοντογεώργου στο σύνολο των εκλογικών Τμημάτων και στους δυο Δήμους.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Κώστας Κοντογεώργος, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε όλους τους Ευρυτάνες για την μεγάλη εμπιστοσύνη που δείξανε στην παράταξή μας και σε μένα τον ίδιο, αλλά και στους συνυποψήφιους μου. Ακόμη να ευχαριστήσω  όλους τους συνεργάτες μας στη ΝΟΔΕ Ευρυτανίας και όλους όσους μας στήριξαν αυτό το διάστημα. Δηλώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για το κοινό συμφέρον του τόπου και το σύνολο των Ευρυτάνων. Για μας τώρα η μάχη αρχίζει»

ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Το τοπίο σιγά - σιγά φαίνεται να ξεκαθαρίζει. Πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας ίσως και σήμερα. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν μετά την συνάντηση μιας ώρας που είχαν Βενιζέλος και Κουβέλης στην Βουλή. Αυτό που μένει μόνο ως εκκρεμότητα είναι ο βαθμός συμμετοχής του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση αυτή.
Σε πολύ καλό κλίμα έγινε χθες η συνάντηση των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση και που είχε ως θέμα την συμφωνία σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο.
Η συνάντηση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη στις 13:00 και όπως τόνισαν εκπρόσωποι των κομμάτων, η ολοκλήρωση του έργου τους δεν σχετίζεται με τη συμφωνία για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς υπάρχει πολική βούληση από τους τρείς αρχηγούς για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ορκωμοσία, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα αύριο.
Και στη νέα σύσκεψη θα μετέχουν επίσης τα ίδια πρόσωπα, δηλαδή ο Ε. Μεϊμαράκης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη ΝΔ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και Στέργιος Αγγελούδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου από τη ΔΗΜ.ΑΡ. με στόχο να ολοκληρωθεί η σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση του σχηματισμού κυβέρνησης.
Όπως είπαν τα στελέχη των κομμάτων, το κείμενο που θα συμφωνηθεί θα τεθεί αμέσως μετά υπ΄ όψιν των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη ώστε να δώσουν την τελική του έγκριση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο συγκρότησης της κυβέρνησης, δηλαδή στη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την κυβέρνηση.
Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα υπουργών από όλα τα κόμματα και το παζάρι ειναι σκληρό. Αναμεσά τους και ονόματα τεχνοκρατών.
Φυσικά νωρίτερα από τη νέα σύσκεψη θα έχει συνεδριάσει και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχει ξεκαθαριστεί το θέμα της εκπροσώπησης του κόμματος στη νέα κυβέρνηση, μετά από τεράστιες διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος.
Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι: Πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ΔΕΝ επιθυμεί να είναι αντιπρόεδρος, ενώ όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε βουλευτές του κόμματός του που συνάντησε, στην κυβέρνηση ΔΕΝ θα μετέχουν ούτε νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε πρώην υπουργοί.