Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ - ικητής ο Κοντογεώργος κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

 
Πρώτη η Ν.Δ. με 38,2%, 
δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,7, 
τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 17.97% 
στην Ευρυτανία





Ο Κώστας Κοντογεώργος, όπως άλλωστε αναμένονταν είναι ο μεγάλος νικητής και των εκλογών της 17ης Ιουνίου στην Ευρυτανία. Ο πρώην Νομάρχης, που ήταν όπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο μας το μεγάλο φαβορί αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, επικράτησε άνετα των αντιπάλων του και έτσι επανεξελέγη Βουλευτής συγκεντρώνοντας 6000 περίπου ψήφους και ποσοστό 38%. Βέβαια για να φτάσει η Ν.Δ. σε αυτά τα ποσοστά, έπαιξε ρόλο η μη κάθοδος της ΔΗΣΥ, που στις εκλογές της 6ης Μάη, είχε συγκεντρώσει γύρω στις 3000 ψήφους.





ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ 
Η συσπείρωσή της ΝΔ στην Ευρυτανία άγγιξε μεγάλα ποσοστά προσεγγίζοντας τα ποσοστά των εκλογών του 2009 που είχε πάρει το 37,56% του εκλογικού σώματος.
Σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους η ΝΔ βγήκε πρώτη παίζοντας από 34-50%. Το μεγαλύτερο ποσοστό της στην Ευρυτανία το κέρδισε στην Δ.Ε Προυσσού όπου το ποσοστό της άγγιξε το 50%
Η Νομαρχιακή Διοικούσα  Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ευρυτανίας, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο νομός θα εκπροσωπηθεί επάξια στο ελληνικό κοινοβούλιο, στο πρόσωπο του Κώστα Κοντογεώργου και ότι η ΝΔ θα είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα με την ψήφο τους για το καλό της Ευρυτανίας, προκειμένου με πνεύμα συνεργασίας να προσφέρει ό, τι καλύτερο για  το μέλλον του  τόπου.


 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Μεγάλος όμως κερδισμένος στις εκλογές αυτές είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αύξησε τα ποσοστά του κατά 8,5%, καθότι από 1986 ψήφους τον Μάιο, τώρα έλαβε 3185. Ο υποψήφιος Βουλευτής του κόμματος Θωμάς Κώτσιας, είπε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να έχει ένα δημόσιο ρόλο και λόγο στην Ευρυτανία.

Στο μήνυμα  της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μεταξύ άλλων τονίζει: «Δώσαμε μεγάλη μάχη με χτυπήματα κάτω από τη μέση και σκληρή προπαγάνδα ντόπιων παραγόντων και μέσων ενημέρωσης. Καταφέραμε όμως να πλησιάσουμε μεγάλο μέρος συμπατριωτών μας, να κουβεντιάσουμε μαζί τους. Πολλοί πείστηκαν και μας στήριξαν αντιστεκόμενοι στις πιέσεις και την τρομοκρατία πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας και ξεπερνώντας την  συντηρητική παράδοση της περιοχής. Τους ευχαριστούμε πολύ. Καταφέραμε και εδώ να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και να έρθουμε δεύτεροι στο Νομό. Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ευρυτανίας»

Στο ΠΑΣΟΚ, επικρατεί προβληματισμός, τόσο για το αποτέλεσμα στην Ευρυτανία, όσο και στην επικράτεια. Ωστόσο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, στο Νομό μας μίλησαν ότι έκαναν ένα  καθαρό και συλλογικό αγώνα και αναμένουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο κόμμα, εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν μεγάλες αλλαγές.

Καλά τα πήγαν στην Ευρυτανία και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που παρά την μείωση των ψήφων, μιλάνε για διατήρηση της δύναμης και για τον αγώνα που τώρα αρχίζει, προαναγγέλλοντας δια στόματος του υποψ. Βουλευτή τους Κώστα Μπακόλα και την ίδρυση και λειτουργία νομαρχιακή\ς Επιτροπής στην Ευρυτανία.

Τέλος σε ΚΚΕ και ΛΑΟ, τα αποτελέσματα δημιούργησαν σκεπτικισμό, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πολιτικές κινήσεις σε τοπικό επίπεδο. 
Σας παραθέτουμε στη συνέχεια πίνακες με τα αποτελέσματα των εκλογών στο Νομό μας. Τι πήραν τα κόμματα συγκεντρωτικά στην Ευρυτανία και τι στους δυο Δήμους. Στις σελ. 20,21 δημοσιεύονται αναλυτικοί πίνακες με τα αποτελέσματα σε κάθε χωριό του Δήμου Αγράφων. Λόγω πληθώρας ύλης, τα αποτελέσματα κατά χωριό στο Δήμο Καρπενησίου θα δημοσιευτούν στο επόμενο φύλλο μας.