Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ξεπουλάνε τη λίμνη Κρεμαστών

 Στις 20 Φεβρουαρίου 2013, στο υπ. Αριθμ. 543 φύλλο μας εκφράσαμε την ανησυχία μας για ότι σχεδιάζεται για την λίμνη Κρεμαστών κάνοντας λόγο για έγκλημα. Δυο μήνες μετά και μετά τις δυναμικές παρεμβάσεις Των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαπιστώνετε ότι η Λίμνη Κρεμαστών ο πυλώνας Ανάπτυξης της Δυτικής Ευρυτανίας, αλλά και του συνόλου του νομού Ευρυτανίας,
οδεύει προς οριστικό  ξεπούλημα σε ιδιώτες επενδυτές όπως έγκαιρα αποκάλυψε ο πολιτευτής του νομού Κωνσταντίνος Ι. Μπακολας στις 18/2/13 με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κος Τέρενς Νικόλαος Κουίκ. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν παρακάτω ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ κος Κοντογεώργος Κωνσταντίνος σιωπούσε και κώφευε περιέργως, γνωρίζοντας ίσως το προσχεδιασμένο και καλοστημένο σχέδιο ξεπουλήματος τόσο της υδροηλεκτρικής μονάδος όσο και της επιφανειακής χρήσης της λίμνης και διαρρέοντας την ενόχληση του για την δημοσιοποίηση του θέματος.
Μετά από τον τρόμο τόσο του βουλευτή όσο και της κυβέρνησης να μην βγει το θέμα στην επικαιρότητα και αποκαλυφθεί η κάτω από το τραπέζι  δρομολόγηση του ύπουλου ξεπουλήματος, η άμεση παρέμβαση του πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα και η δημοσιοποίηση της ερώτησης σε πρωτοσέλιδο του «Ευρυτανικού Παλμού» τους προκάλεσε πανικό.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κος Χατζηδάκης ένα μήνα μετά 19/3/13 φοβούμενος τις αντιδράσεις δηλώνει αναρμόδιος για το θέμα και παραπέμπει στον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κο Λιβιεράτο όπου μετά από 2 ολόκληρους μήνες δι απάντησης του υφυπουργού του, κου Παπαγεωργίου λάβαμε την εξής αποστομωτική απάντηση – επιβεβαίωση ότι «η ΔΕΗ πωλείται»  με τα ασημικά της φυσικά (Λίμνη Κρεμαστών) όπως ευκόλως εννοείται!
Οι τρόποι οι όροι και οι φάσεις της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ άρα και των ασημικών είναι υπό διαπραγμάτευση με τους «εταίρους-τοκογλύφους».
Καμία διάψευση περί πώλησης τόσο του Υδροηλεκτρικού της Λίμνης Κρεμαστών όσο και της Επιφανειακής Χρήσης της Λίμνης όπως ρητά αναφέρουμε στην ερώτηση μας με Αρ. Πρωτ. 7307 και ημερομηνία κατάθεσης 18/2/13.
Καμία διάψευση σε όσα εγκαίρως καταγγείλαμε παρά μια υπόσχεση … ότι η πώληση θα γίνει με όρους που θα «διασφαλίζουν» το δημόσιο συμφέρον.
Είναι η στιγμή ακόμα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις να σας αποκαλύψουμε την μεθόδευση και τον σχεδιασμό της υφαρπαγής και των παραλίμνιων ιδιωτικών εκτάσεων της λίμνης.
Έρχεται σχέδιο ένταξης της παραλίμνιας περιοχής στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών με χαράτσια και φόρους δυσβάσταχτους για τους Ευρυτάνες που κατέχουν εκτάσεις στην περιοχή και δυσβάστακτο κόστος μεταβίβασης των εκτάσεων αυτών!
Το σχέδιο γνωστό και παλιό … Αδυναμία εξυπηρέτησης των χαρατσιών – υφαρπαγή τους με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών στο δημόσιο(τα οποία και ψήφισε και ο τοπικός βουλευτής ως μνημονιακή υποχρέωση τους) – αδυναμία πώλησης των-σκληρή και αυστηρή χρήση από τον ιδιώτη της επιφανειακής αποκλειστικής χρήσης της λίμνης- υφαρπαγή τους από τον ιδιώτη επενδυτή για ένα κομμάτι ψωμί και εκμετάλλευση της περιοχής από ξένους .

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Ζηνοπούλου 11 Καρπενήσι
ΤΚ. 36100 1ος Όροφος
Τηλ. Επικοινωνίας: 690 944 9090
: kataggelies@hotmail.gr

Αποτέλεσμα επίσης γνωστό, από νοικοκυραίοι στο τόπο μας, σκλάβοι για 300 ευρώ το κεφάλι, στα χώματα της Ευρυτανίας μας!
Από αφεντικά και νοικοκύρηδες δούλοι στους τοκογλύφους επενδυτές για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας και ο Πολιτευτής του Νομού Ευρυτανίας Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας δηλώνουν κατηγορηματικά ότι γνωρίζουν και τις περίεργες επισκέψεις και τις συναντήσεις και τις συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι που ξεκίνησαν εδώ και μερικά χρόνια για την μεθοδευμένη πολιτική ξεπουλήματος της Ευρυτανίας του παράδεισου της Ορεινής Ελλάδος σε ξένους επενδυτές-λήσταρχους, μετά την απόπειρα με την λίμνη έρχονται κι άλλα…
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θ’αντισταθούμε με κάθε μέσω, η Κερατέα Αττικής έδειξε το δρόμο, οι Σκουριές Χαλκιδικής και ο αγώνας των κατοίκων εν μέσω χημικών μέσα στα σχολειά έδειξε την ψυχή και το σθένος για αδούλωτη Ελλάδα.
Η Ευρυτανία δεν έσκυψε ποτέ!
Πρόσκληση κάλεσμα προς τους:
1) Βουλευτή Ευρυτανίας να παρέμβει άμεσα τόσο κοινοβουλευτικά όσο και παρεμβατικά στο γραφείο του ιδίου του Πρωθυπουργού για οριστική ρητή και αμετάκλητη απόφαση εξαίρεσης από το ξεπούλημα της Λίμνης Κρεμαστών, σε διαφορετική περίπτωση συμμετέχει στο ξεπούλημα!
2) Αντιπεριφέρεια Στερεάς Ελλάδος να σταματήσει άμεσα κάθε σχεδιασμό της Κεντρικής Κυβερνήσεως με κάθε πρόσφορο και έννομο μέσο και να μην παράσχει καμία στήριξη-συνεργασία όπου και όποτε αυτό ζητηθεί
3) Δήμο Αγράφων άμεσα ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αγώνας  αντίστασης και άρνησης του σχεδιασμού τους, πιο ενωμένοι παρά ποτέ πιο δεμένοι παρά ποτέ , τώρα που η Δυτική Ευρυτανία οδεύει στο ξεπούλημα !
4) Πολίτες του Δήμου Αγράφων σε απόλυτο συναγερμό-επιφυλακή το σχέδιο τους έρχεται τους επομένους μήνες και δε πρέπει να περάσει θα βγούμε στους δρόμους
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πολιτευτής Ευρυτανίας Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας έχουν ξεκάθαρο σχέδιο επενδυτικό και αναπτυξιακό με γνώμονα και αφετηρία τον σεβασμό των πολιτών του Δήμου Αγράφων των ιδιοκτητών γης της περιοχής , της δίψας για εργασία ανάπτυξη και ευημερία για τους νέους αλλά και του συνόλου των πολιτών της περιοχής, με την σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Λίμνη, προασπίζοντας την αειφόρο και μακρόπνοη ανάπτυξη και όχι το ξεπούλημα και την υφαρπαγή του τόπου μας μετατρέποντας τον από παράδεισο και περιοχή  φυσικού κάλλους του Ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000, σε εργοστάσιο ενέργειας με την λίμνη 6-9 μήνες το χρόνο «στεγνή» άγονη και αποκρουστική τουριστικά.
Η Ευρυτανία έχει περιμένει πολλές δεκαετίες τα αντισταθμιστικά οφέλη από την κατασκευή του υδροηλεκτρικού έργου που ποτέ δεν ήρθαν και οι επαγγελματίες πολιτικοί υπόσχονταν αλλά πάντα ξεχνούσαν κρυμμένοι μετεκλογικά πίσω από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες που τους «τραβούσαν το αυτί»
Η Δυτική Ευρυτανία για πάνω από μισό αιώνα παρέχει ακατάπαυστα το δικό της κομμάτι πράσινης ενέργειας στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας παράγοντας ενέργεια -προσφέροντας αειφόρο ανάπτυξη.
Είναι η ώρα να δοθεί η χρήση της σε ανεξάρτητη αρχή υπό την αιγίδα της Ανιπεριφέρειας Ευρυτανίας του Δήμου Αγράφων και των πολιτών του Δήμου με εταιρία λαϊκής βάσης και διοικητικού συμβουλίου με την συμμετοχή τόσο των αρχών του τόπου όσο και των πολιτών-επενδυτών με μοναδικό σκοπό και στόχο την τουριστική, οικιστική, γεωργική και κτηνοτροφική ήπια αξιοποίηση της, ανοίγοντας την με σταθερή στάθμη και σε τομείς όπως οι μεταφορές από και προς την Ευρυτανία, με σύγχρονα υδροπλάνα χαράσσοντας και δημιουργώντας νέες προοπτικές με υδατοδρόμια κατόπιν και του σχετικού νόμου που άνοιξε το δρόμο και που ήδη σταθμοί επιβίβασης-αποβίβασης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν σε πολλά μέρη της Ελλάδος η Ευρυτανία και δε πρέπει και δε θα μείνει πίσω από τις εξελίξεις, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας θα το καταφέρουν το χρωστάμε στο τόπο μας .
Η Ευρυτανία έδειξε στην μακρόπνοη ιστορία της το δρόμο της ελεύθερης αδούλωτης πατρίδας . Δήμος Αγράφων ένα όνομα που μιλάει από μόνο του για τον αγώνα που έδωσαν τα χωριά μας για ψυχή αδούλωτη στους Οθωμανούς βαρβάρους!Το αίμα στα βουνά της Ευρυτανίας των προγόνων μας δεν στέγνωσε ακόμα, για αντίσταση και λευτεριά,  με την Ελληνική σημαία οδηγό .
"Επιτρέπεται να πέσουμε, επιβάλλεται να σηκωθούμε..."