Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο! Δεν φτάνει που μας πνίξανε, τώρα θέλουν και να πουλήσουν και τη λίμνη. Ειλικρινά αυτό περνάει κάθε λογική. Πόσο θα πληρώσει ακόμη αυτός ο τόπος; Τι αμαρτίες ξεπληρώνει θα ήθελα να ήξερα;
Κάποιος δεν μπορεί να το σταματήσει; Ερωτήματα που πολύ φοβάμαι πως θα μείνουν αναπάντητα… Δυστυχώς!!!

*Κύριοι έχετε σκεφτεί πως η Λίμνη Κρεμαστών έχει ημερομηνία λήξεως; Όπως θα ξέρετε η λίμνη δεν είναι φυσική, επομένως μετά από 100 χρόνια λειτουργίας της θα γίνει η αποξήρανση της. Τότε τι θα γίνει; Ήδη έχουμε φτάσει σχεδόν στα μισά χρόνια λειτουργίας της. Εάν όχι για τους περισσότερους από εμάς, σίγουρα τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα ζήσουν εκείνη τη στιγμή. Θα εκμεταλλευτούν και τις επόμενες γενιές; Ε όχι! Πάει πολύ! Ας κάνουμε κάτι λοιπόν πριν να είναι αργά!

*Θα πρέπει να έχουμε πολύ υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν  οι εργασίες για την ανάπλαση στο κέντρο του Καρπενησίου. Τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες στη Ζηνοπούλου και κυριολεκτικά έχουν παραλύσει τα πάντα. Οι αλλαγές στους δρόμους που έχουν γίνει μπορούν άνετα να σπάσουν το νευρικό σύστημα των οδηγών. Θα μου πεις όλα θέμα συνήθειας είναι και έχετε δίκαιο. Αλλά μέχρι να συνηθίσουμε θα πρέπει να έχουμε πολύ υπομονή!!!

*Στους δρόμους βγήκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου και επισκέφτηκε ένα – ένα όλα τα καταστήματα του Κέντρου, προκειμένου να ζητήσει ο ίδιος από τους επιχειρηματίες να δείξουν υπομονή και ανοχή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Αν και οι περισσότεροι δεν μίλησαν, ξέρω πολύ καλά ότι αρκετοί είναι εκείνοι που δυσανασχέτησαν και ανησύχησαν, καθώς ήδη ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατά πολύ. 

*Μια ερώτηση θα κάνω και δεν θα ξαναμιλήσω για το θέμα αυτό, μέχρι το επόμενο φύλλο τουλάχιστον. Δεν μπορούσαν οι εργασίες να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα; Θα ‘ρθουν επισκέπτες, ξένοι, αλλά και ετεροδημότες, οι οποίοι θα το πάθουν ένα σοκ μόλις φτάσουν στον κόμβο.

*You speak English? Yes of course! Ήρθαν και οι άγγλοι τουρίστες στο Καρπενήσι και πάει το «αγγλικό» σύννεφο. Μπράβο στο Δήμαρχο και στους συνεργάτες του για αυτό τους το επίτευγμα. Επόμενο βήμα θα είναι να δω στην Πλατεία και κάτω από το γεροπλάτανο Κινέζους τουρίστες, με κάλτσα και διχάλα και φωτογραφική μηχανή στα χέρια!

*Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι άφησαν να χαθούν μέσα από τα χέρια τους 160.000,00 ευρώ στο Δήμο Αγράφων! Ρε παιδιά εκεί πέρα έχετε τόσα χρήματα που δεν θέλετε τα επιπλέον που σας δίνουν; Δεν ξέρω πως και γιατί, αλλά άπαντες έπρεπε να ήσασταν παρόντες και να παίρνατε την απόφαση, ώστε να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα ΥΠΕΚΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. Ήδη πληρώνουμε τα παλιά λάθη, τουλάχιστον μην δημιουργείτε και νέα και σταματήστε επιτέλους αυτό τον κατήφορο.

*Αν δεν κάνω λάθος κι αυτά που έφτασαν στ’ αυτιά μου ισχύουν, μάλλον υπάρχει μια μικρή ελπίδα, το λάθος που έγινε να διορθωθεί. Όπως έμαθα ο Δήμαρχος έκανε κάποιες κινήσεις, ούτως ώστε ο Δήμος να πάρει μια μικρή παράταση και ο Δήμος τελικά να καταθέσει την πρότασή του στο πρόγραμμα. Ευχόμαστε τελικά να δοθεί η παράταση και στο επόμενο ΔΣ που θα γίνει να είναι όλοι παρόντες, ένα όχι όλοι τουλάχιστον κανονίστε να έχετε απαρτία, διότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού… 

*Έμαθα από τις δικές μου πάντα έγκυρες πηγές, ότι ο Δήμος Αγράφων με έγγραφο του ζήτησε από το Κ.Υ. τις ημέρες των εορτών και ειδικά δε από την Μ. Πέμπτη έως την Τρίτη του Πάσχα να εφημερεύει ασθενοφόρο, καθώς το Κ.Υ. καλύπτει όλο το Δήμο Αγράφων. Πολύ καλώς έπραξε ο Δήμος, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τι πρόκειται να γίνει με τις 10 μέρες του μήνα που μένει ακάλυπτο και χωρίς εφημερίες το Κ.Υ., τόσο από ασθενοφόρο, όσο και από γιατρό; Τόσες φορές το έχουμε πει κατά το παρελθόν και συνεχίζουμε να το λέμε, ότι θα πρέπει να φωνάξουμε ΟΛΟΙ μας, γιατί εάν σωπάσουμε… τότε θα μας φάνε οι ρέγκες!