Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Νέα επιστολή Μπαμπαλή Για ποιους λόγους δεν παρουσιάστηκε η αντιπολίτευση στο ΔΣ


Αγαπητοί  συμπατριώτες  και  συνδημότες του Δήμου Αγράφων,  με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης,  ευχόμαστε σε όλους τους Αγραφιώτες και σε όλους τους Ευρυτάνες,  Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση. Το άγιο φως να φέρει στον καθένα  υγεία ευτυχία και ευημερία.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα  που προέκυψαν στο δήμο μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για τα εξής.

1. Η απουσία μας από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 28-4-2013, είχε την μορφή και το χαρακτήρα της έντονης διαμαρτυρίας ενάντια στον ξεπεσμό και την κατάντια που έχει περιέλθει ο δήμος μας.

 -- Εμείς με έγγραφό μας από τον Ιούνιο του 2012 (δηλαδή εδώ και εννέα μήνες),  έχουμε εγγράφως ζητήσει  στοιχεία και παραστατικά όπως:  τιμολόγια - χρηματικά εντάλματα  –στοιχεία κίνησης των δημοτικών αυτοκινήτων και μηχανημάτων,  με δελτίο ημερήσιας κίνησης,  σκοπό κινήσεως - οδηγό (ποιοι  οδηγούν τα δημοτικά οχήματα) – χειριστή και χιλιόμετρα οχήματος  μέσα από ένα οργανωμένο γραφείο κινήσεως  του δήμου.
-- Ζητήσαμε επίσης για την περσινή  προμήθεια καυσίμων,  αιτιολογημένη έκθεση για κάθε κατηγορία καυσίμου  όπως  βενζίνη αυτοκινήτων — πετρέλαιο κίνησης μηχανημάτων —πετρέλαιο θέρμανσης δημοτικών κτιρίων και σχολείων, με ονόματα προμηθευτών και συγκεκριμένα ποσά που αναλογούν κατά περίπτωση, ώστε να μπορέσουμε να  δικαιολογήσουμε την έγκρισή μας στην προμήθεια των καυσίμων για τον καινούριο χρόνο και να βάλουμε τέλος στην αλόγιστη χρήση και την κατασπατάληση που γινόταν ανεξέλεγκτα μέχρι σήμερα.
-- Ως τώρα έχουμε αποκομίσει μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και χωρίς ούτε ένα επίσημο γραπτό στοιχείο όπως έχουμε εγγράφως ζητήσει από την 7-7-2012.
Με αυτόν τον τρόπο,  δεν γίνεται να συζητηθούν τέτοια θέματα και να παρθούν αποφάσεις που θα επιβαρύνουν το δήμο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (πρέπει να έχουμε στοιχεία)

2. Στο θέμα που ήρθε σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 21-4-2013 για υποβολή προτάσεων στο πράσινο ταμείο,  ενημερωθήκαμε την Παρασκευή το απόγευμα ότι το θέμα είναι κατεπείγον και ότι λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων  την επόμενη  ημέρα .
Τώρα πως γίνεται να θεωρείται κατεπείγον ένα θέμα για το οποίο τα διαβιβαστικά έγγραφα ήρθαν στο δήμο μας πολύ καιρό πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων, αυτό μόνο οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες των Αγράφων μπορούν να το  εξηγήσουν.
Διότι υπήρχε χρόνος να γίνουν μελέτες και ολοκληρωμένες προτάσεις με πολλές πιθανότητες επιτυχίας, όπως συμβαίνει με όλους τους οργανωμένους δήμους  της Ελλάδας που κατέθεσαν προτάσεις εκατομμυρίων  ευρώ.
Ίσως τελικά να μην χάθηκαν μόνο 160.000 ευρώ όπως ειπώθηκε και γράφτηκε αλλά πολύ περισσότερα χρήματα για το δήμο μας, όπως συμβαίνει κατά κανόνα με τα διάφορα μέτρα και προγράμματα  που προκηρύσσονται  και που η δημοτική αρχή παρακολουθεί άπραγη χωρίς να υποβάλλει μελέτες διότι δεν φροντίζει να έχει μελέτες για να καταθέσει.
Τώρα γιατί επιμένουν και φέρνουν το θέμα για λήψη αποφάσεως ενώ δηλώνουν  ότι η προθεσμία έχει παρέλθει από την 22-4-2013 είναι κάτι που γίνεται καθαρά για δημιουργία εντυπώσεων και πως κάτι κάνουν και προσπαθούν κατόπιν εορτής για να «χρυσώσουν το χάπι».
3.  Για όσα επικαλείται ο δήμαρχος στην απολογία που πρόσφατα δημοσίευσε προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και για τις  επιθέσεις του κατά αιρετών  - υπαλλήλων  και εναντίον μου , θεωρώ πως πρόκειται για γελοιότητες- αστειότητες και αθλιότητες,  που όχι μόνο δεν μπορούν να τον σώσουν, αλλά και δεν λαμβάνονται  σοβαρά  υπόψη από κανέναν και που είναι ανάξιες περισσότερου σχολιασμού  και αναφοράς.
--- Αγαπητοί συμπατριώτες, είναι ξεκάθαρο και το επικαλούμαστε για πολλοστή  φορά, πως πρόκειται για ανάξια—ανεύθυνη—ανίκανη  και επικίνδυνη δημοτική αρχή που δεν έχει πλέον απολύτως τίποτα να προσφέρει  σ΄ αυτόν τον τόπο.
--- Πρόκειται για μια δημοτική αρχή  που για το καλό του δήμου και των δημοτών προσπαθούμε να βοηθήσουμε και εμείς όπως πρόσφατα με τις προτάσεις μας για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, οι οποίες  αλλάζουν την  κατάσταση σε όλες τις κοινότητες  και που είναι ανάξια ακόμα και να βοηθηθεί.
--- Πρόκειται για μια δημοτική αρχή που οι Αγραφιώτες επιθυμούν να τοποθετήσουν το συντομότερο δυνατόν  στο χρονοντούλαπο  του  παρελθόντος   και να ξεχάσουν εκεί.
Ο Δήμος Αγράφων και οι περήφανοι Αγραφιώτες,  δικαιούνται και αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση και καλύτερη εκπροσώπηση από αυτή που έχουν τώρα.  Εμείς θα τους δώσουμε αυτή  την λύση-αυτή την επιλογή  και αυτή την  δυνατότητα.  
 Για την δημοτική ομάδα
 της αντιπολίτευσης                                                                                                                                                                                                                                                           Με τιμή    
Μπαμπαλής Θεόδωρος