Σάββατο 4 Μαΐου 2013

«Ορειβασία για όλους» Από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο και το Δήμο Καρπενησίου


Με την συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή 28 Απριλίου 2013, οι περιηγήσεις στα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του Καρπενησίου από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Δήμο Καρπενησίου. Με αφετηρία το Αθλητικό Κέντρο περίπου 60 άτομα, μικροί και μεγάλοι ξεκίνησαν ακολουθώντας το μονοπάτι που περνά από το Κεφαλόβρυσο και καταλήγει στο Κλαυσί.

Έμπειροι συνοδοί του Ορειβατικού Συλλόγου βρίσκονταν εκεί  προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Στην εκδρομή συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κλεομένης Λάππας.    
Με το πρόγραμμα «Ορειβασία για όλους» καλούνται όλοι, δημότες και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι να αλλάξουν τις Κυριακές τους και να γνωρίσουν την πανέμορφη Ευρυτανική φύση.
Οι διαδρομές που έχουν επιλεγεί από τους υπευθύνους του Ορειβατικού Συλλόγου είναι βατές και προσβάσιμες σε όλους. Πρόκειται για μονοπάτια που ανήκουν στο δίκτυο μονοπατιών που έχει καθαριστεί, συντηρηθεί και σηματοδοτηθεί το τελευταίο έτος από το Δήμο Καρπενησίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια ορειβασίας, ένα σακίδιο με νερό και κολατσιό, αδιάβροχο και καπέλο.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 8 ετών. Τα παιδιά από 8 έως 12 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα. Την πεζοπορία έχουν αναλάβει έμπειροι συνοδοί και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου.
Η επόμενη περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 με την διαδρομή διάρκειας 3,5 ωρών, από Χαλίκι, Κορυσχάδες- Κεφαλόβρυσο.