Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


* Μετά Βαΐων και κλάδων ψήφισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο Βουλευτής Ευρυτανίας, ο αγωνιστής του λαού που πριν λίγο καιρό διερρήγνυε τα ιμάτιά του δηλώνοντας με δυναμική ότι
"Είναι τα τελευταία μέτρα περικοπών που στηρίζω για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, μέτρα που ματώνουν την κοινωνία και πρέπει οπωσδήποτε να πιάσουν τόπο"... Ωστόσο τώρα ο κυρ – Κώστας τα ξέχασε αυτά και δηλώνει ότι η ψήφισή του πολυνομοσχεδίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνικό λαό, είναι απαραίτητη για την εκταμίευση των δόσεων που συνολικά θα φθάσουν τα 8,8 δισ. ευρώ. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι απαραίτητη η «δόση μας», ξέρω όμως αγαπητέ μου ότι συνήθισες κι εσύ στις «δόσεις» και κάποιες τέτοιες κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται…

*Και μια που καταπιάστηκα με τα κοινοβουλευτικά θέλω να σας ενημερώσω φίλες και φίλοι αναγνώστες της στήλης μου, ότι με το περιβόητο θέμα ΚΑΣΚΑΜΠΑ, έχουν καταπιαστεί πάνω από 10 Βουλευτές, εκτός από τον δικό μας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει φέρει τεράστια ανακατωσούρα στην τοπική μας εκπαιδευτική κοινότητα, το οποίο μάλιστα πήρε τεράστιες διαστάσεις και έφτασε μέχρι την Βουλή. Κόμματα και Βουλευτές αντέδρασαν με επερωτήσεις εκτός από τον εκπρόσωπο των Ευρυτάνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Γιατί αυτή η στάση; Αναμένουμε απάντηση.

* Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί “τιμωρίας” του Δημάρχου Αγράφων και άλλα τινά. Δεν ξέρω αδέλφια Αγραφιώτες ποια θα είναι η έκβαση αυτής της υπόθεσης, ξέρω όμως καλά πως ο Δήμος βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και καλό θα είναι κάποια τέτοια ζητήματα να ξεκαθαρίσουν όσο το δυνατό νωρίτερα. Αν πράγματι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει τα αρμόδια όργανα να προβούν στα δέοντα έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην λέει ο πάσα ένας ότι θέλει.

*Το λέω αυτό κυρίως για όλους εκείνους που βρισκόμενοι χρόνια τώρα κοντά στον Τάτση δεν έλεγαν και δεν καταλάβαιναν τίποτε. Το λέω για εκείνους που δεν έκαναν ούτε δευτερόλεπτο χωρίς τον Δήμαρχο και τώρα ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι. Το λέω πάνω απ΄ όλα για εκείνους που ευεργετήθηκαν ποικιλοτρόπως από τον Δήμαρχο και τώρα τον περιμένουν στην γωνία. Όσον αφορά για τους δυνατούς μέχρι προχτές υποστηρικτές του, αυτοί χάθηκαν και ούτε τηλέφωνο πλέον δεν σηκώνουν. Έτσι είναι αυτά…

*Το θέμα όμως είναι ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο, η κατάσταση αντί να διορθωθεί γίνεται χειρότερη και το μεγάλο θύμα είναι οι Δημότες που δεν βλέπουν να «περπατάει» τίποτε στον Δήμο. Βέβαια πώς να περπατήσει, όταν σε προγραμματισμένες συνεδριάσεις για σοβαρά ζητήματα, απουσιάζουν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Όταν γράφτηκε προ καιρού στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ότι κάποιοι εξ αυτών θεωρούν τον Δήμο σαν τσιφλίκι τους, μερικοί τάχα θιγόμενοι, έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις. Κύριοι ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι, γι΄ αυτό και δεν τολμάτε να περάσετε από τα χωριά μας, γιατί θα πληρωθείτε ανάλογα. Σταματήστε λοιπόν το θέατρο, σκύψτε στα προβλήματα του Δήμου και δώστε την μάχη σας, μήπως και γίνει κάτι σωστό σε αυτό τον Δήμο από δω και πέρα καθότι μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτε και με την δική σας υπαιτιότητα.

*Δηλαδή είναι αδιανόητο να έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση για την Υποβολή Πρότασης στο ΥΠΕΚΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», ύψους 160.000,00 ευρώ, που αφορά την προμήθεια απορριμματοφόρου, κάδων απορριμμάτων και κιοσκιών να απέχουν επειδή ήταν Κυριακή των Βαΐων και τους έκατσε βαριά η σκορδαλιά.

*Ευτυχώς όμως που σε τούτο τον τόπο έχουμε και τους υψηλού επιπέδου Blogger, που παρακολουθούν τα πράγματα από κοντά και μας πληροφορούν για τις εξελίξεις από πρώτο χέρι. Είναι τόσο αντικειμενική η ενημέρωση που κάνουν, κυρίως για τα δρώμενα στον Δήμο Αγράφων, που μόλις πληροφορηθούν την όποια «τιμωρία» του Δημάρχου προκύψει, μέχρι γλέντι θα κάνουν, όχι γιατί τιμωρήθηκε κάποιος αυτοδιοικητικός επειδή παραβίασε τον Κώδικα ή οτιδήποτε άλλο, αλλά γιατί θα τιμωρηθεί ενδεχομένως ο Τάτσης που τους έχει κάτσει στο λαιμό. Φίλε, ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, καταγράφει πάντα τα γεγονότα όπως είναι και δεν κάνει προφητείες. Όταν προκύψει επίσημη είδηση, θα την μάθεις από τους πρώτους, γιατί εμείς πρώτα κάνουμε κριτική και μάλιστα αυστηρή στον Δήμαρχο και μετά στους άλλους. Πάρε κάποια τεύχη του ΠΑΛΜΟΥ και τότε θα καταλάβεις πολλά. Είμαστε εδώ αγαπητέ για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι όπως μας τα σερβίρουν κάποιοι. Ωστόσο αν εσύ βλέπεις ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά από μια τέτοια εξέλιξη στον Δήμο Αγράφων, θα χαρούμε περισσότερο από σένα, αρκεί να βγει ο Δήμος από το τέλμα, στο οποίο έπεσε και με την ευθύνη αρκετών Δ.Σ. που σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα, αυτών που μέχρι προχθές ήταν πολύ κοντά στον Δήμαρχο και για τους οποίους ποτέ δεν έγινε ιδιαίτερη μνεία.

*Για ποιους κτυπά η Πασχαλινή καμπάνα
Τελικά οι μέχρι `χθες «επίορκοι» γίνανε «υπεράριθμοι» χωρίς καμμιά εναλλακτική δυνατότητα. Και έτσι οι κόκκινες γραμμές πρασίνισαν...!
Το ότι αφορά εργαζόμενους που υπηρετούν τους πολίτες αυτής της χώρας (Υγεία, Παιδεία, Διοίκηση, Κοινωνικές παροχές) λίγο τους ενδιαφέρει...!
Φοβάμαι πως στις απολύσεις δύσκολα θα μπορέσει να διατηρηθεί η τρικομματική ισορροπία 4-2-1. Τώρα πια το ρουσφέτι δεν θα είναι οι διορισμοί, αλλά η μη απόλυση...!
Οι ήδη συνταξιούχοι τι  προβλέπουν να συμβεί στις συντάξεις τους με τους 15.000 βίαια συνταξιοδοτούμενους πέραν από την κανονική ροή συνταξιοδότησης; ΄Ηδη τα επικουρικά ταμεία τους έδειξαν τον δρόμο...!
Ο κ. Βενιζέλος, υπολογίζοντας πάντα με αριθμούς (με τα δις μείωσης του χρέους και τα δις των δανείων που πήραμε να υπερίπτανται σε κάθε ομιλία του) βρήκε ότι ο κάθε εργαζόμενος που μένει άνεργος κοστίζει στο δημόσιο 11.800 ευρώ. Πρότεινε λοιπόν μέτρα ανάσχεσης του ρυθμού αύξησης της ανεργίας στα Ιδιωτικά ταμεία που έγιναν δεκτά από τον κ. Στουρνάρα σε συνδυασμό με τον καθορισμό ανώτατου μισθού στα 490 ευρώ και 425 για νέους κάτω των 25 ετών.
Γι` αυτούς τους δύστυχους Δημ. Υπαλλήλους (μόνιμους ή συμβασιούχους αορίστου χρόνου) φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να υπολογίσει το κόστος απομάκρυνσης.
Και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης και οι υπουργοί του σταθερά ταγμένοι στην θλιβερή αναντιστοιχεία λόγων και έργων...!

Ασφαλώς δεν θα αργήσει η πρόσθετη αμοιβή τους...!
Αναρωτιέμαι θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν ;
Kαλό Πάσχα σε όλους και...κουράγιο ΄Ελληνες!
Ανδρέας Μπόμπας