Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον ΑΟΛ «ΕΥΡΥΤΟΣ»


Ο κολυμβητικός σύλλογος Α.Ο.Λ. «ΕΥΡΥΤΟΣ» θα λειτουργήσει και για την φετινή χρονιά τα τμήματα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Καρπενησίου, ενσωματώνοντας στο πρόγραμμά του επιπλέον μορφές άσκησης για ειδικές κατηγορίες ατόμων (βρεφική κολύμβηση(ξενοδοχείο AVARIS), γυμναστική & κολύμπι για άτομα με ειδικές ικανότητες ΑΜΕΑ).
Όπως γνωρίζετε, το άθλημα της κολύμβησης είναι από τα πλέον διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο και από τα πιο σημαντικά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Κατέχει τη δεύτερη θέση στα Ολυμπιακά αθλήματα (μετά το στίβο), ενώ ισχυρές χώρες όπως η Η.Π.Α. και η Ρωσία έχουν ειδικά προγράμματα.
Από βιβλιογραφικές αναφορές η κολύμβηση θεωρείται πως είναι το μοναδικό άθλημα που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα με ομοιόμορφο τρόπο. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άξιο προσοχής και θαυμασμού. Οι κολυμβητές έχουν αναπτυγμένη τη νευρομυική τους συναρμογή και μπορούν να αντεπεξέλθουν και να εκτελέσουν οποιοδήποτε ερέθισμα εντός και εκτός πισίνας.
Επίσης, η κολύμβηση συνίσταται από τους ειδικούς ως μέσο πρόληψης και θεραπείας πολλών ασθενειών. Η «φύση» του αθλήματος και ο χώρος διεξαγωγής του, το καθιστά ιδανικό για ανθρώπους με άσθμα (λόγω του υγρού κλίματος). Πολλοί αθλητές κατά την περίοδο αποθεραπείας από τραυματισμό προπονούνται στην πισίνα (λόγω της άνωσης και της μειωμένης επιβάρυνσης στις αρθρώσεις). Άτομα με ειδικές ικανότητες (ΑΜΕΑ) προτιμούν την κολύμβηση (λόγω της άνωσης και της ελευθερίας των κινήσεων).
Η συμμετοχή των παιδιών σε κάποιο πρόγραμμα κολύμβησης μπορεί να προσφέρει εφησυχασμό στους γονείς όταν τα παιδιά τους θα παίζουν στη θάλασσα ή στην πισίνα και ασφάλεια στα παιδιά εφόσον θα μπορούν να χαίρονται τη θάλασσα ξένοιαστα και χωρίς φόβο. Η κολύμβηση σου δίνει την ευκαιρία να ανήκεις σε ένα νέο και ξεχωριστό σύνολο. Σε μία δεύτερη οικογένεια που θα σε προστατεύσει και θα σε καθοδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια, μακριά από τους κινδύνους της κοινωνίας (ναρκωτικά, αλκοόλ, κ.λ.π.). Οι εγγραφές στο σύλλογό μας πραγματοποιούνται καθημερινά στα τηλέφωνα: 2237025810 - 6972297908