Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Προς ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ
Αγαπητέ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΕ ΠΑΛΜΕ.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στα χέρια μου, ένα έντυπο που αναφέρονταν σε κάποια εκδήλωση που θα διοργανώνονταν στην περιοχή της λίμνης Κρεμαστών, από κάποιο Σύλλογο. Επειδή είστε η εφημερίδα της περιοχής, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το θέμα αυτό, καθότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα πραγματικό φιάσκο, καθώς τόσο στις 16 Οκτωβρίου, όσο και στις 17, δεν έγινε τίποτε από όσα αναφέρονταν στο έντυπο, αλλά και που είχε ως πρωτοσέλιδο τοπική εφημερίδα του Καρπενησίου. Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, εορτή του Αγίου Λογγίνου, στην Χαράστη του Δήμου Παρακαμπυλίων, τελέστηκε Θ. Λειτουργία στον ομώνυμο εκεί Ναό, παρουσία 24 ατόμων από το χωριό – ένας εξ αυτών ήμουν κι εγώ - όπως κάθε χρόνο. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας δεν έγινε καμία άλλη εκδήλωση και φυσικά κανένα παραδοσιακό πανηγύρι, όπως ανέφερε το έντυπο και η εφημερίδα.
Η παρωδία της όλης υπόθεσης συνεχί



στηκε και την επομένη 17 Οκτωβρίου 2010.
Τόσο στο έντυπο όσο και στην εφημερίδα του Καρπενησίου, γίνονταν λόγος για Μνημόσυνα υπέρ ανάπαυσης των 40 περίπου εργατών που θυσιάστηκαν στην κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών και για προσφορά δωρεάν γεύματος της ΔΕΗ στη Λέσχη που λειτουργεί στον Οικισμό, τιμής ένεκεν!!!
Γιατί αυτή η παραπληροφόρηση; Αυτοί που μοίρασαν το φυλλάδιο προφανώς να είχαν τον σκοπό τους, η εφημερίδα όμως…
Θέλω να πληροφορηθώ αν γίνεται:
1.Ποιο είναι το παραδοσιακό πανηγύρι που λέει η εφημερίδα
2.Τα ονόματα των 40 εργατών που σκοτώθηκαν στην κατασκευή του φράγματος, με στοιχεία. (Ουδέποτε έχει καταγραφεί τέτοιο γεγονός)
3.Πόσοι γονείς και ποιοι εκπρόσωποι φορέων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση
4.Τι περιελάμβανε το πιάτο του ελαφρού γεύματος που πρόσφερε η Τοπική Διοίκηση στην Λέσχη Προσωπικού της ΔΕΗ Α.Ε.
Μετά τιμής και ευχαριστιών για
την φιλοξενία, αναμένω απαντήσεις

Κ. Φ
Κάτοικος της παραλίμνιας περιοχής