Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας Εκδήλωση από το ΤΕΙ Καρπενησίου

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, οι σπουδαστές και οι καθηγητές του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου, διοργάνωσαν ημερίδα αφιερωμένη στην ημέρα αυτή.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, στις 6 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα της σχολής, βασικοί ομιλητές ήταν καθηγητές Δασοπονίας, αλλά και καταξιωμένα άτομα που προσφέρουν καθημερινά εθελοντική εργασία, για το περιβάλλον και την προστασία του.
Ο δρ. Ιωάννης Ραυτογιάννης αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ενώ ο δρ. Σπύρος Καλούδης, έκανε εκτενή αναφορά στα δάση της Ευρυτανίας. Ο κ. Μανώλης Κοπανάκης μίλησε για το δασικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Καρπενησίου, ενώ η κ. Βασιλική Σιούτα αναφέρθηκε στο ρόλο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τέλος, ο εκπρόσωπος των σπουδαστών Λάμπρος Μακρίδης μίλησε για τις δράσεις των σπουδαστών του Τμήματος και η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη συζήτηση.
Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ η Προϊστάμενη του ΤΕΙ κ. Παντέρα δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης: «Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τη δασοπονία και για το τμήμα μας, Φέτος κάναμε κάτι παραπάνω από ότι κάναμε συνήθως και θέλαμε να δώσουμε έμφαση για το ξεχωριστό τρόπο με το οποίο λειτουργεί το Τμήμα μας.
Η σημερινή (χθεσινή) ημερίδα είναι μια εκδήλωση μέσω της οποίας θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα δάση μας και στην προστασία τους».