Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Υπέροχη Μουσική Βραδιά του Ιούνη από τους μαθητές της Σχολής Παραδοσιακών μουσικών οργάνων, της Εν. Ευρυτάνων Αγίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 το απόγευμα η καθιερωμένη συναυλία των μαθητών της Σχολής Παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου, επί τη λήξη των μαθημάτων.
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ξεκίνησε με τον χαιρετισμό
του υπευθύνου της Σχολής κ. Σεραφείμ Μαλάτου,
ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο σημαντικό έργο που επιτελείται στη Σχολή και στο πολλαπλό όφελος των μαθητών. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Μαλάτος είναι η ψυχή αυτής της Σχολής και ο άνθρωπος που προσφέρει τεράστιο έργο, έτσι ώστε κάθε χρόνο οι μαθητές της Σχολής να αυξάνονται, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο τέλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Νικόλαος, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Σχολής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε μαθητής με την ενασχόλησή του με την μουσική.
Ο π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, Πρόεδρος και ιδρυτής της Σχολής, εφημέριος της Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων, όπου στεγάζεται και λειτουργεί η Σχολή αλλά και εμπνευστής της διοργάνωσης της συναυλίας, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου για την καθοριστική συμβολή του στην δημιουργία της Σχολής αυτής και στο σημαντικό έργο που επιτελείται. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στην Δημοτική αρχή Καρπενησίου στον κ. Μαλάτο και στους δασκάλους για το εν γένει έργο τους, συγχαίροντας τέλος γονείς και μαθητές για την προσπάθειά τους καθώς και τα μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
Το πρώτο μέρος της υπέροχης αυτής παραδοσιακής μουσικής πανδαισίας ξεκίνησε με την Ειρήνη Νούλα και την Παπακωνσταντίνου Λουκία που έπαιξαν βιολί. Οι Ελένη Κελέση, Ελένη Μπίστα, Ξανθή Τσιούνη, Δημήτρης Γερνάς, Σεραφείμ Κολοκύθας, Παναγιώτης Σκλαπάνης, Κλεάνθης Κουτσοκώστας, Αλέξανδρος Νταής, Σταύρος Φυσέκης, Σταύρος Κατσαρός και Αθανάσιος Σουλιώτης έπαιξαν κιθάρα. 
Ακολούθησαν οι Σοφία Τσακνιά και Ελευθερία Κουτσοκώτσας που έπαιξαν αρκοντεόν, ενώ οι Δημήτρης Κελέσης, Αθηνά Ρεντέπη, Κατερίνα Ανδρεάκη, Μαρία Γυφτομήτρου, Φωτεινή Γκρίζη, Δέσποινα Βουτσέλη, Κώστας Μπίστας έπαιξαν αρμόνιο ξένα αλλά και ελληνικά τραγούδια.
Στη συνέχεια του προγράμματος η Ελένη Δαράβαλη με το σαντούρι της έπαιξε το «Πρεβεζιάνικο» και το τσιφτετέλι «Η Ρόζα η ναζιάρα». 
Το α’ μέρος έκλεισε με τους μικρούς Δαράβαλη Λουκία, Αναγνώστου Μαρία, Πολύζου Κατερίνα και Πολύζο Αποστόλη που έπαιξαν με πιάνο τα τραγούδια «Τα παιδιά του Πειραιά», «Ένα νερό κυρά – Βαγγελιώ» και «Θα πάρω μιαν ανηφοριά».
Στο Β΄ μέρος της Συναυλίας η ορχήστρα με τα μπουζούκια, το μπαγλαμά και τη κιθάρα, που αποτελούνταν από τον Γόνη Τάσο, Καθηγητή της Σχολής, Αγραφιώτη Γρηγόρη, Μουσικό, από τους μαθητές της σχολής Γυφτομήτρο Άρη, Καρφή Νίκο και Πέτρου Γιάννη και από τους μαθητές του Εθνικού Ωδείου Λαμίας Απόστολόπουλο Ανδρέα, Δημήτρη Κουφαλιώτη και Καραγιάννη Αθανάσιο, παρουσίασε επίσης ένα υπέροχο πρόγραμμα, με ταργούδια όπως «Στου Όθωνα τα χρόνια», «φραγκοσυριανή», «του Βοτανικού ο μάγκας», «Καράβια βγήκαν στη στεριά», «Φίνο Φανταράκι», «το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» κ.α.
Να επισημάνουμε ότι η Διδασκαλία των οργάνων: Αρμόνιο και Ακορντεόν στην Σχολή έγινε από την Καθηγήτρια Μουσικής κ. Γεωργία Πουλοπούλου- Ανδρεάκη. Η διδασκαλία Κλασικής, Ακουστικής, Ηλεκτρικής Κιθάρας και Ηλεκτρικού Μπάσο έγινε από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Ιωάννη Συγγούνη.
Το Μπουζούκι και το Λάουτο διδάχτηκε από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Αναστάσιο Γόνη, το Βιολί από την Καθηγήτρια κ. Παναγιώτα Αποστολοπούλου, ενώ το Σαντούρι και το Πιάνο από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλου.
Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Μαλάτος ο οποίος συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές για την ωραία συναυλία που παρουσιάστηκε, ευχαριστώντας όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και φυσικά τους συντελεστές αυτής καθώς και τον Δήμο Καρπενησίου για την φιλοξενία και την συνεισφορά του στην οργάνωση της εκδήλωσης.
Την ωραία αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, αρκετά μικρά παιδιά με τους γονείς τους, καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο.
ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ