Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοδιοικητικά κονταροχτυπήματα - Καρφή - Ντέκα και τανάπαλιν

Σας παρουσιάζουμε την καταγγελία του κ. Καρφή κατά του Προέδρου του Δ.Σ Καρπενησίου και την απάντηση του κ. Ντέκα. Τα συμπεράσματα δικά σας



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Λάθος εποχή διάλεξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου για να επιτεθεί ανοιχτά και δημόσια σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας όταν σε μια συνήθη κατά γενική ομολογία αδυναμία του να διαχειριστεί την συζήτηση και απευθυνόμενος με ύφος σε μένα όχι ως δημοτικό σύμβουλο αλλά ως δημόσιο υπάλληλο, είπε  αυτολεξεί: «εγώ δεν μπήκα ποτέ κάτω από τον κορβανά και την ομπρέλα του δημοσίου», υπονοώντας σαφέστατα ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας είναι τεμπέληδες, ευθύνονται για την οικονομική κρίση και δεν θα πρέπει να αμείβονται. Ακολούθησε ένταση στην συνεδρίαση  και επίσης  άμεση προς τιμήν του, ήταν και η αντίδραση του κ. Σερετάκη ο οποίος τον κάλεσε χωρίς αποτέλεσμα να ανακαλέσει.
Ο κ. Χρήστος Ντέκας, ο άνθρωπος που εκφράστηκε με αυτόν τον τρόπο για τους δημόσιους υπαλλήλους, διετέλεσε επί δώδεκα συναπτά έτη μέχρι το 2010 αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. στον Δήμο Προυσού επιχορηγούμενος και ουσιαστικά τρόφιμος του Κρατικού προϋπολογισμού αφού όχι μόνο δεν έχει να παρουσιάζει τίποτα ως αυτοδιοικητικός,  απεναντίας στην μακροχρόνια θητεία του στην αυτοδιοίκηση το σημαντικότερο επίτευγμά του είναι ότι αυτός και η παρέα του, ασκώντας εκτελεστική εξουσία μέχρι και πέρυσι στο Δήμο Προυσού, μοίραζαν με αναθέσεις δημοτικά έργα με την μέθοδο της υπεργολαβίας σε κατασκευαστές εργολάβους που ταυτόχρονα κατείχαν το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου στον ίδιο Δήμο, αδιαφορώντας για την βασική αρχή περί «ασυμβίβαστου» στην Δημόσια Διοίκηση. Αυτή είναι η απάντηση ενός δημόσιου υπαλλήλου στις ύβρεις του προκλητικού προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου και η απάντηση αυτή αποτελεί συμβολικά μια εξήγηση για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Βαγγέλης Καρφής
Δημόσιος Υπάλληλος και
επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
στο Δ.Σ. Δήμου Καρπενησίου


Απάντηση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Ντέκα, στην καταγγελία του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας κ. Βαγγέλη Καρφή

Εγώ ο αγράμματος όπως με αποκάλεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κύριος Καρφής- αγράμματος μεν, αλλά όχι απαίδευτος...- είμαι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1976, έως και σήμερα, προσφέροντας τον οβολό μου στο δημόσιο κορβανά, με το παραπάνω.
Η αγάπη μου για τον τόπο μου και σε καμία περίπτωση το ένστικτο επιβίωσης, με έκανε να γυρίσω εδώ και να προσφέρω τις όποιες υπηρεσίες μπορώ σε αυτόν, αφήνοντας πίσω τη δουλεία μου.
Όταν ανέφερα ότι δεν μπήκα ποτέ κάτω από τον κορβανά και την ομπρέλα του Δημοσίου, εννοούσα σαφέστατα τον κύριο Καρφή και όχι συλλήβδην τους Δημοσίους Υπαλλήλους, όπως ο κ. Καρφής σκοπίμως εννόησε, προσπαθώντας να αποποιηθεί την ιδιότητα του διπλοθεσίτη, κατά το χρονικό διάστημα που βρέθηκε στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σχετικά με το έργο που προσφέρατε στον τόπο, αυτό το έκριναν οι πολίτες.
Το πόσο δε απληροφόρητος είναι, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ψεύδεται, καθώς υπήρξα δημοτικός σύμβουλος στον πρώην δήμο Προυσού για οκτώ χρόνια και αντιδήμαρχος από τον Φεβρουάριο του 2006 έως και το 2010. Παρά ταύτα, εάν υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι όταν ασκούσα εκτελεστική εξουσία παρανόμησα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, προκαλώ και παρακαλώ τον καθένα να καταθέσει οποιοδήποτε σε βάρος μου στοιχείο.
Αυτά για την αποκατάσταση της  αλήθειας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Χρήστος Ντέκας
Πρόεδρος Δημοτικού
Συμβουλίου Καρπενησίου