Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: “Το Δημοτικό Συμβούλιο αρνείται να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους από την αντιλαϊκή θύελλα”

Στην 20η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Σεπτέμβρη η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να συζητηθεί ως θέμα προ ημερησίας διάταξης η κατάσταση που διαμορφώνεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας, με την ένταση της φοροεπιδρομής, τις μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το χτύπημα του δικαιώματος στην ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και τις επιπτώσεις της στα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του δήμου και τον ίδιο το δήμο.

Παρά την προσπάθεια, ιδιαίτερα από μεριάς του ΠΑΣΟΚ, να μη συζητηθεί το θέμα, η συζήτηση έγινε και ήταν αποκαλυπτική. Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την εξής συγκεκριμένη απόφαση:
1.Ότι δε θα δεχτεί την ποινικοποίηση της φτώχειας. Δε θα επιτρέψει να μείνει χωρίς ρεύμα κανένα νοικοκυριό, καμιά λαϊκή οικογένεια που δε θα μπορέσει να πληρώσει το απαράδεκτο χαράτσι.
2.Θα δεσμευθεί ότι δε θα αποδεχθεί να πεταχτεί κανένας εργαζόμενος του Δήμου στο δρόμο ή στην «εργασιακή εφεδρεία».
3.Θα πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών με μειώσεις ανταποδοτικών και άλλων τελών.
Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης απορρίφθηκε με 10 υπέρ, 10 κατά και 3 παρών.
Με τη στάση τους τόσο ο Δήμαρχος των ΝΔ-ΔΗΣΥ και όσο και ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ αποδείχνουν πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις δυνάμεις, παρά μόνο την πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, της συνεχούς φοροληστείας, της ανεργίας και της «εργασιακής εφεδρείας».
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και κτηνοτρόφοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στο δήμο,  πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την άρνηση να μπει μπροστά ο Δήμος στην υπεράσπιση των λαϊκών οικογενειών και των εργαζομένων. Να κάνουν τις απαραίτητες συγκρίσεις λχ με το Δήμο της Πετρούπολης όπου ο κομμουνιστής Δήμαρχος και η αγωνιστική δημοτική αρχή πρωτοστατούν στην ενημέρωση και την κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια.
Οι εργαζόμενοι έχουν ευθύνη να αποκρούσουν τους εκβιασμούς που ασκούνται για να αποδεχτούν να χρεοκοπήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους χάριν της πλουτοκρατίας. Να απορρίψουν το ψέμα της συνυπευθυνότητας, του «όλοι τα φάγαμε». Να τιμωρήσουν τις δυνάμεις που λένε ότι δεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο το αν τα βγάζουν πέρα οι δημότες, αν μένουν άνεργοι ή όχι, αν έχουν να πληρώσουν ή όχι τα χαράτσια από τα οποία εξαιρούνται ξενοδόχοι και βιομήχανοι (!). Να χρεώσουν το φουσκωμένο λογαριασμό του πετρελαίου θέρμανσης στα κόμματα του κεφαλαίου. Να επαγρυπνούν για τους κινδύνους που φέρνει η ένταση των ανταγωνισμών στην ανατολική μεσόγειο, η εμπλοκή της χώρας μας από την κυβέρνηση στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Υποκρισία η Πολιτική Πτωχοκομείου.
Την ίδια στιγμή που απορριπτόταν η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για έμπρακτη εναντίωση στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, όλες οι άλλες παρατάξεις από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέχρι τους «ανεξάρτητους» χειροκροτούσαν την διαχείριση της απόλυτης εξαθλίωσης με το λεγόμενο «κοινωνικό παντοπωλείο».
Είναι πρόκληση να παρουσιάζεται η πολιτική πτωχοκομείου ως «λύση» σε μια χώρα που κατέχει την 25η θέση παγκόσμια στην κλίμακα του πλούτου. Αποτελεί πρόκληση να παρουσιάζονται τα ψίχουλα ως μέγα κατόρθωμα όταν σε δύο χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διοχέτευσαν πάνω από 108 δις(!) ευρώ μόνο στις τράπεζες. Όταν μεσουρανούσης της κρίσης το 2010 έδιναν δισεκατομμύρια στους γαλλογερμανούς κεφαλαιοκράτες για φρεγάτες και υποβρύχια. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν: κέρδισαν το παραμικρό από το γεγονός ότι οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν 40% το πρώτο εξάμηνο του 2011; Κέρδισαν τίποτα από το φετινό ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών; Αντίθετα, η θέση τους χειροτέρευσε, και θα χειροτερεύει όσο δεν ανατρέπεται η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου -δηλαδή η ισοπέδωση των εργαζομένων για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων- που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΣΥ-ΛΑΟΣ και δεν αμφισβητεί ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.
Ήρθε η ώρα να πάρει καθολικό χαρακτήρα η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που έτσι κι αλλιώς μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών αδυνατούν να πληρώσουν. Να παρθούν πρωτοβουλίες με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, με πυρήνες αντίστασης τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς του λαϊκού κινήματος. Ο οργανωμένος αγώνας είναι σήμερα η μόνη ασπίδα προστασίας της ζωής και της επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών που έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση.
Είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο να συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης αλλά και στην αλλαγή των συσχετισμών.
Μαζικά –μαχητικά διαδηλώνουμε ενάντια στα χαράτσια στις 28 Σεπτέμβρη!
Όλοι με το ΠΑΜΕ για την επιτυχία της απεργίας σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη,
Όλοι με το ΠΑΜΕ για να νεκρώσει η χώρα με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη!
Εγκαταλείψτε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τώρα βήμα συστράτευσης με το ΚΚΕ