Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ελάτε να περάσετε παραμυθένια Χριστούγεννα στο Καρπενήσι!

Ο Δήμος Καρπενησίου είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης του Χειμώνα. Φοράει τα γιορτινά του και γίνεται ακόμη πιο όμορφος. Ίσως για αυτό, να ευθύνονται τα χιονισμένα βουνά του, η μυρωδιά του καπνού από τα τζάκια, τα γραφικά χωριά του και κυρίως οι φιλόξενοι κάτοικοι…
Με τις «Γιορτές Χειμώνα», το Καρπενήσι προσκαλεί τον καθένα ξεχωριστά να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα, να συμμετέχει σε εορταστικά διαδραστικά δρώμενα και πάνω απ’ όλα να παραμείνει όρθιος στο μεγάλο παγοδρόμιο που θα στηθεί για ένα μήνα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές, ιδανικές για όλους όσοι θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να γιορτάσουν με την αυθεντικότητα της ευρυτανικής φιλοξενίας: ξεκούραση, εναλλακτικές δραστηριότητες, καλό φαγητό, εξορμήσεις στα χωριά μας και την πανέμορφη ευρυτανική φύση, σκι και ζεστή σοκολάτα στο Χιονοδρομικό μας Κέντρο αλλά και πολλή διασκέδαση, περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Δήμου μας. Φέτος το Χειμώνα, το Καρπενήσι και τα χωριά μας σας περιμένουν… για μοναδικές χριστουγεννιάτικες απολαύσεις.


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 19:30
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου
Σας καλωσορίζουμε στο Βασίλειο των Πάγων

Η κεντρική πλατεία γεμίζει φως
Το Βασίλειο των Πάγων ανοίγει τις πύλες του και μας υποδέχεται, δημιουργώντας μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Το Μεγάλο Παγοδρόμιο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους επίδοξους πατινέρ, στην πρεμιέρα του.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου πλημμυρίζει το κέντρο της πόλης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά και φυσικά η Βασίλισσα των Πάγων στήνουν τη δική τους γιορτή και μας παρασύρουν στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Το Παζάρι Αγάπης μας καλεί να προμηθευτούμε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ξεχωριστά δώρα φτιαγμένα με μεράκι από τα παιδιά και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Καρπενησίου «Ανεμώνη».Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καρπενησίου (ΚΔΑΠ) μας προσφέρει χριστουγεννιάτικα εδέσματα που προετοίμασαν οι μικροί μας φίλοι.
Στο Ζαχαρένιο Πάγκο μας περιμένουν οι ζαχαροπλάστες της πόλης μας για να γευτούμε δωρεάν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα ενώ στη Ζεστή Γωνιά, ο Εμπορικός Σύλλογος μας προσφέρει ζεστό κρασί και τσίπουρο.
*Το Βασίλειο των Πάγων κατασκευάστηκε από το Σύλλογο Εικαστικών και Καλλιτεχνικής Ανάπτυξης Ευρυτανίας και εθελοντές δημότες. Την επιμέλεια είχε η κ. Ελένη Δασκαλάκη.