Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ευχαριστήρια & ευχές της Εκκλησιαστικής Επιτροπής «Αγίου Νικολάου» Κορίτσας Κλειτσού Αγράφων

 Με αφορμή τη γιορτή του Ευαγγελιστή Λουκά στις 18 Οκτ, ως Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστούμε θερμά: τους πανασιολογιώτατους Ηλαρίωνα & Γεράσιμο για το μεγάλο ενδιαφέρον & για τις συχνές λειτουργίες τους στην Εκκλησία μας, τον χωριανό μας Γεώργιο Θέο για την συνεχή ηθική & οικονομική βοήθειά του. Ευχαριστούμε τους επισκέπτες: τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τ Σκλαπάνη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κ Χούπα, τον πρώην Δήμαρχο & νυν Σύμβουλο Αγράφων Βαγγέλη Κατσιφό,
την Δημ. Σ. Φουρνά Γεωργία Διαμαντή,  τον Πρόεδρο Τ.Σ. Κλειτσού Κ Σαμαρά, τον Σύλλογο Κλειτσιωτών Φθιώτιδας & τον πρόεδρο Γ Παναγιώτου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεράϊδας Β Θάνο.  Ευχαριστούμε τους 250 περίπου προσκυνητές που ήρθαν από μακριά και σας περιμένουμε κάθε χρόνο στη γιορτή του Αγίου Λουκά 18 Οκτ. 
    Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο κκ Νικόλαο Καρπενησίου που διόρισε Ιερέα της  Εκκλησίας μας τον άξιο Πανοσιολ/το Ηλαρίωνα. Αξίζει να σημειώσουμε τα λόγια του αείμνηστου Λουκά Διαμαντή την ημέρα που έφυγε ο παπαΧρήστος: «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς δεν θα μας αφήσει έτσι, θα μας φέρει παππά». Να που ο παππάς ήρθε και θα έρθει και ο θρησκευτικός τουρισμός.
    Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Καραϊσκαίους-Τυμπλαλεξαίους για τη διαχρονική βοήθειά τους.  Ευχαριστούμε τον πατέρα του παππά-Ηλαρίωνα για τις επιπλοσκευές του στην εκκλησία μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον Αντιπεριφ/ρχη Ευρυτανίας Β. Καραμπά για την προγραμματισμένη βοήθειά του.
    Ευχαριστούμε τους δωρητές μας και τους ενημερώνουμε ότι οι εκκλησίες Αγία Άννα & Άγιος Γεώργιος θα είναι έτοιμες τον ερχόμενο Ιούνιο 2012.  
   Να γνωρίζετε ότι η εκκλησία μας έχει την μέγιστη τιμή να φυλάσσει το Ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Ευαγγελιστή Λουκά, που το χάρισε στο τότε Μοναστήρι της Κορίτσας το έτος 1358 ο στρατηγός του Βυζαντίου Νικηφόρος. Στην εκκλησία μας φυλάσσονται επίσης λείψανα του Αγ. Νικολάου εν Βουνένοις & του Αγ. Ιωάννη Βραχωρίτη. Επίσης, από τον Λουκά Διαμαντή το έτος 1998, ξεχώθηκε οστεοθήκη που γράφει ότι περιέχει λείψανα του Μ. Αθανασίου, της Αγ. Μαρίνας, του Αγ. Γεωργίου και ότι την έφερε το έτος 1520 στην τότε Μονή Κορίτσας ο Ηγεμόνας της Μολδοβλαχίας Βασαράγγος.
    Η εκκλησία μας έχει μικρό Μουσείο μεταβυζαντινών εικόνων-βιβλίων-σκευών και των ιερών λειψάνων, που είναι ανοιχτό κάθε μέρα και σας περιμένει. Πιστεύουμε ότι το άγιο ράσο θα προκαλέσει μεγαλύτερη ανάπτυξη, από ότι συνολικά & διαχρονικά οι φορείς της πολιτείας και του κράτους. Είμαστε η πόρτα της Θεσσαλίας προς Ευρυτανία, με οδικό δίκτυο άσφαλτο. Καρδίτσα-Κορίτσα 55 χιλ, Κορίτσα-Καρπενήσι 60 χιλ. Αξίζει τον κόπο να περάσετε για το περιβάλλον και κυρίως για τα 4 θρησκευτικά μνημεία «Άγιος Λουκάς Κλειτσού, Αγίου Σωτήρος Βράχας, Αγίου Διονυσίου & Ζωοδόχου Πηγής Φουρνά». 
   Τέλος ευχαριστούμε την εφημερίδα σας για τη δημοσίευση, με τιμή: Λουκάς Τσιώτας, Γιώργος Παπαστάθης, Σωκράτης Μητσάκης, Γιάννης Λουκά Διαμαντής.   
Ευχόμαστε & προσευχόμαστε στον γιατρό Ευαγγελιστή Λουκά & σε όλους τους Αγίους μας να σας χαρίζουν υγεία, ευτυχισμένο το 2012 και πρόοδο στα παιδιά όλων.