Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση Κώστα Μπακογιάννη στην ανακοίνωση Βαγγέλη Καρφή



Αγαπητέ Βαγγέλη,
Συγχώρεσε τον ενικό και το πρώτο πρόσωπο της επιστολής, αλλά πιστεύω πως μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε αναπτύξει και μια ανθρώπινη σχέση. Πόσο μάλλον που στον τόπο μας δυστυχώς είμαστε λίγοι, αλλά ευτυχώς γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. 

Διάβασα την ανακοίνωση σου στις εφημερίδες και καταλαβαίνω την αγωνία σου να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Όπως ξέρεις, πάγια αρχή μου είναι να μη μιλάω για το παρελθόν. Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά και μάλιστα σε ζητήματα που άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων σου ως αντιδημάρχου οικονομικών για πολλά χρόνια (τη "μαύρη τρύπα" των 150.000 ευρώ και το χρέος της ΔΕΥΑΚ που αγγίζει το ένα εκατομμύριο, τις προφορικές αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τις μυστηριώδεις απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη ολόκληρων ξενοδοχείων και ούτω καθεξής). Επιλέγω συνειδητά να μην το κάνω όμως. Πιστεύω πως οι δημότες μας απαιτούν από εμάς να αφήσουμε πίσω μας το χθες- όσο και αν μας πονάει- και να ασχοληθούμε με το σήμερα και κυρίως το αύριο της πατρίδας μας.   
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Δεχόμαστε χτυπήματα από παντού. Οι δημότες μας υποφέρουν. Ο δήμος μας παλεύει να κρατηθεί όρθιος. Σήμερα περισσότερο από ποτέ προέχουν η συνεννόηση, η συνεργασία και η συναίνεση. Είμαστε μικρά ψάρια που κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα. Γνωρίζεις πολύ καλά πως προσπαθούμε, ενάντια στην κρίση, να δώσουμε στο Δήμο Καρπενησίου αυτά που αξίζει. 
·         Ενισχύουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα Γεύματα Αγάπης, το Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.α. 
·         Διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση μεγάλων έργων όπως η Ανάπλαση, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών, αποχετεύσεις σε πάνω από δέκα χωριά και άλλα πολλά.
·         Χτίζουμε την εξωστρέφεια μας και διαμορφώνουμε την τουριστική προβολή που αρμόζει στον τόπο μας, με εκδηλώσεις όπως το Εν Όρεσι, με τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και με μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό - δεν είναι τυχαίο ότι φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες και μάλιστα με απτά αποτελέσματα. 

Σε αυτό τον αγώνα ο Δήμος δεν είναι μόνος του. Έχουμε σύμμαχο την τοπική κοινωνία, πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους, πέρα και πάνω ακόμη και από την ψήφο στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κάνε λοιπόν την υπέρβαση, Βαγγέλη. Άσε πίσω τη στείρα αντιπολίτευση, το όχι σε όλα, τις φωνές, τις προσβολές, τις υπερβολές και τις ακρότητες. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι μεταμεσονύχτιο τηλεοπτικό παράθυρο. Ασφαλώς η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Πόσο μάλλον η εποικοδομητική κριτική. Και να είναι και αυστηρή, σκληρή και αδέκαστη. Το έχουμε ανάγκη για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα. Αλλά τι νόημα έχει να επινοείς καταστάσεις, να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα και να αρνείσαι τα πάντα; Γιατί να ψηφίζει κανείς όχι στην Ανάπλαση ή όχι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο;

Ας φανούμε όλοι αντάξιοι της εμπιστοσύνης των Δημοτών μας. Είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε.

Φιλικά, 
Κώστας