Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΔΟΣΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δεν μπαίνει λουκέτο προς το παρόν στα Ειρηνοδικεία της Ευρυτανίας. Το ΣτΕ ανέβαλε τον «Καλλικράτη» στα 301 Ειρηνοδικεία έως ότου το υπουργείο Δικαιοσύνης στείλει όλα εκείνα τα αναγκαία στοιχεία που απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν εκπληρώνεται ο συνταγματικός στόχος του «εξορθολογισμού του χάρτη των δικαστηρίων»
αλλά και για να μην επαναληφθεί το «χάος» που δημιουργήθηκε από ανάλογη συγχώνευση του παρελθόντος. Δεν παραλείπουν οι σύμβουλοι Επικρατείας να τονίσουν ότι πέρα απ’ όλα αυτά η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων δεν μπορεί να γίνει «εδώ και τώρα», αλλά πρέπει να οριστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει ο επαρκής χρόνος για τη μεταφορά των υποθέσεων, τον προσδιορισμό και την εκδίκασή τους και να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των εναπομεινάντων Ειρηνοδικείων. Μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΣτΕ, πρέπει να αιτιολογήσει ειδικά το χρόνο έναρξης εφαρμογής της συγχώνευσης με αναφορά στον όγκο των μεταφερόμενων υποθέσεων, την υποδομή, τη στελέχωση και άλλες τυχόν ιδιαιτερότητες εκάστου Ειρηνοδικείου, στο οποίο συγχωνεύονται τα καταργούμενα Ειρηνοδικεία. Πολύ σωστά γιατί το «εδώ και τώρα», το έχουμε πολλές φορές χρυσοπληρώσει εμείς εδώ στην Ευρυτανία για πολλά και μείζονα θέματα.

*Και εκεί που έλεγα τι θα διαβάσω τούτη την εβδομάδα στις εφημερίδες για την πορεία ανάπτυξης στον Δήμο Αγράφων, νάτη πάλι η Κλεάνθη με νέα προς Βελαέτη Β΄ Επιστολή, δίνει συνέχεια στο βαρύ κλίμα που επικρατεί στον Δήμο,
καταφερόμενη κατά του Αντιδημάρχου, αφήνοντας μάλιστα και πολλές αιχμές για σημαντικά θέματα. Επειδή, διαβλέπω ότι θα κυκλοφορήσουν και νέες αποκαλυπτικές ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ως Δημότης αυτού του τόπου κάνω έκκληση μέσα από αυτή την σελίδα, να σταματήσει αυτό το κατάντημα, όπως έχουν χαρακτηρίσει στο σύνολό τους οι συνδημότες μας όλο αυτό το σκηνικό και αντί για επιστολές, οι εμπλεκόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, να σκύψουν το κεφάλι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον πολυπαθή λαό των Αγράφων. Είναι κρίμα, ο Δήμος να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και κάποιοι να «παίζουν» με τα νεύρα των δημοτών. Κυρίες και κύριοι της υπόθεσης, ας σταματήσει το σήριαλ ως εδώ γιατί κουράσατε τον κόσμο με τις αερολογίες και την ανυπαρξία σας.

*Μέσα σε όλα αυτά όμως την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται μαντάτα πολύ θετικά για τον Δήμο Αγράφων, που μπορεί να στεναχωρήσουν αρκετούς. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και η ανακοίνωσή του θα φέρει αρκετά χαμόγελα σε εκείνους που θέλουν και πιστεύουν ότι ο Δήμος μπορεί να πάει μπροστά, μπορεί να αλλάξει ρώτα.

*Όπως έχω πληροφορηθεί από έγκυρη πηγή, η πορεία της ανάρρωσης του Δημάρχου Αγράφων, είναι ικανοποιητική και όπως όλα δείχνουν ο κ. Τάτσης, επανέρχεται δριμύτερος. Βέβαια, η «ομάδα» μέχρι τώρα δεν πήγε καθόλου καλά και τα αποτελέσματα καθρεπτίζουν δυστυχώς την πραγματική εικόνα, που δεν είναι καλή. Η «ομάδα» έχει μείνει πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση και επιθετικά έχει σιγήσει. Όσον αφορά την αμυντική της γραμμή, που ήταν το όπλο της, εδώ διαπιστώνονται «τρύπες», που σημαίνει ότι η άμυνα μπάζει και δέχεται εύκολα γκολ. Για να αλλάξει η κατάσταση και για να προλάβει, αν θέλει να προλάβει ο κόουτς την υπόθεση «τίτλος», θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές και κυρίως να αλλάξει η νοοτροπία όλης της ομάδας αλλά και του προπονητή. Με βάση όλα αυτά ο κ. Τάτσης καλείται να ανταπεξέλθει σε μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθότι και «τραυματίες» έχει αρκετούς αμυντικούς, ενώ και επιθετικά η «ομάδα» προβληματίζει. Ωστόσο άνθρωποι του τοπικού μας «ποδοσφαίρου» που γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες του κόουτς, θεωρούν ότι θα τα καταφέρει να ανατρέψει την υπάρχουσα αρνητική εικόνα και με 3-4 ουσιαστικές κινήσεις ματ, να ξαναφέρει την «ομάδα» σε τροχιά πρωταθλήματος. Αν όμως μέσα στις επόμενες μέρες και δη στα 2 ερχόμενα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια δεν πάρει θετικά αποτελέσματα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν και ο κόουτς θα βρεθεί σε δυσκολότερη κατάσταση από το Φερέϊρα…